Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb els instituts tecnològics en el desenvolupament de projectes d'innovació

10/09/2021
- Es destinaran 1,2 milions d'euros per a accions incloses en el marc de l'Estratègia d'especialització intel·ligent
- Es destinaran 1,2 milions d'euros per a accions incloses en el marc de l'Estratègia d'especialització intel·ligent


El Ple del Consell ha aprovat quatre convenis de col·laboració de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital amb els instituts tecnològics ITENE, INESCOP, AITEX i AIJU per al desenvolupament de projectes d'innovació, emmarcats en l'Estratègia d'especialització intel·ligent.

La Generalitat destina 300.000 euros a cada un d'aquests instituts tecnològics amb la finalitat de promoure activitats d'innovació a través dels centres tecnològics de la Comunitat Valenciana.

Així, l'Associació d'Investigació de la Indústria del Joguet, Connexes i Afins (AIJU) durà a terme el projecte BioFase, que consisteix a ajudar les empreses a implantar biomaterials en la seua línia de fabricació, amb el desenvolupament de nous productes o millorant alguns existents i substituint part dels plàstics tradicionals per noves formulacions.

Igualment, l'Associació d'Investigació de la Indústria Tèxtil (AITEX) desenvoluparà i implementarà noves tecnologies per a millorar l'eficiència dels processos i els recursos en la cadena de valor tèxtil i sectors d'aplicació, a través del projecte EFFI-TEX.

L'Institut Tecnològic del Calcer i Connexes (INESCOP) desenvoluparà FOOTWEAR UX LAB, un demostrador de tecnologies per a avaluació de calcer confortable, saludable i segur.

Finalment, l'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE) treballarà per a la formulació de tints per al sector d'arts gràfiques i de l'envàs i l'embalatge i oferirà i suport a les empreses de la Comunitat Valenciana en desenvolupaments a mesura i buscant el reciclatge i el compostatge de l'envàs final.