Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidades

Carolina Pascual es compromet a reflectir un esforç en els pressupostos de la Universitat d'Alacant l'any que ve

16/09/2021
- La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital insisteix en la importància d'un compromís pressupostari entre les universitats valencianes per a fomentar la societat del coneixement
- Pascual ha destacat la captació de joves investigadors per al desenvolupament de projectes d'investigació dirigits a les empreses valencianes, a través de plans com el GenT, que aposta pel talent i l'excel·lència investigadora i empresariall
- La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital insisteix en la importància d'un compromís pressupostari entre les universitats valencianes per a fomentar la societat del coneixement
- Pascual ha destacat la captació de joves investigadors per al desenvolupament de projectes d'investigació dirigits a les empreses valencianes, a través de plans com el GenT, que aposta pel talent i l'excel·lència investigadora i empresarialLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, s'ha compromés a reflectir un esforç en els pressupostos de la Universitat d'Alacant de l'any que ve perquè puga millorar-ne les condicions.

Carolina Pascual ha apostat per un pla de finançament pluriennal que es puga posar en marxa per al curs 2022-2023. Aquest pla plasmarà un nou model dirigit cap al canvi de la societat del coneixement.

La consellera, que ha participat en l'obertura del curs acadèmic de la Universitat d'Alacant, ha defensat una educació accessible en què ningú es quede arrere per falta de recursos econòmics.

Actualment, un 45 % de l'alumnat de la Comunitat rep alguna beca de la Generalitat. A més, s'han ampliat les beques de salaris a tots els cursos i també als màsters habilitants. La Conselleria també ha abaixat les taxes un 20 % des de 2017.

Poder situar Alacant i la Comunitat a l'avantguarda d'Europa. Aquest és un dels objectius que ha precisat la consellera i pel qual s'apostarà per a transformar el model productiu cap a l'economia del coneixement.
"Necessitem que els sectors tradicionals puguen anar incorporant tots els avantatges que la innovació i la investigació fan possible", ha afirmat.

La Universitat d'Alacant, a través de l'Oficina de Transferència d'Investigació, exerceix una funció fonamental per a la unió entre empreses, la captació de fons i els recursos per a la investigació. "Teniu el suport de la Conselleria, a través de la Direcció General d'Innovació, per a diverses iniciatives relacionades amb el parc científic i per a promoure l'esperit innovador entre l'alumnat de la Universitat d'Alacant", ha remarcat Pascual.

La Generalitat ha signat un conveni amb les universitats públiques de la Comunitat per a la figura de doctorand en empreses, la qual cosa forma part de l'estratègia de transferència de coneixement i tecnologia entre empreses i universitats, que pretén contribuir a la transformació del model productiu promovent fórmules de col·laboració efectiva i entre el món acadèmic i l'empresarial.

"La Universitat d'Alacant aporta la tecnologia i el doctorand adquireix la capacitat de gestionar projectes que es reflectiran en l'àmbit empresarial", ha indicat Pascual. "En aquest moment necessitem transferir investigació i tecnologia a les empreses", hi ha afegit la consellera, per a destacar la importància que suposa una formació de qualitat de l'alumnat per a millorar el teixit productiu empresarial de la Comunitat Valenciana.

"La Universitat d'Alacant ha acollit onze investigadores i investigadors mitjançant el Pla GenT des de l'inici i l'objectiu és assolir noves incorporacions en les pròximes convocatòries", ha recordat Carolina Pascual. Dos dels investigadors han arribat a la Universitat d'Alacant amb ajudes d'European Research Council, la qual cosa assegura l'excel·lència dels seus projectes avalats per aquesta institució. La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital els ha incorporat en el programa GenT.

Esperit innovador

La consellera ha assenyalat "l'esforç de la comunitat universitària, tant PAS, com el professorat i l'alumnat, que, amb la seua responsabilitat, ens han permés reprendre una certa normalitat". Segons hi ha afegit, "la ciència i la investigació són garantia de progrés i també de generositat, ja que el treball científic és, moltes vegades, un camí solitari i hem de reconéixer-lo i reivindicar-lo".

Un any més, la Universitat d'Alacant està en rànquing de Xangai com una de les millors universitats del món en cinc àrees de coneixement, especialment en els estudis de Turisme (posició 36 en l'àmbit mundial).

Bretxa digital

Carolina Pascual ha destacat que continuarà treballant en la lluita contra la bretxa digital en tots els grups d'edat i, en el cas de la Universitat d'Alacant, amb la Càtedra de Bretxa Digital Generacional, "que ens permeta fer polítiques que incorporen la tecnologia en la vida quotidiana de les persones majors".