Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciencia e investigación

Innovació subvenciona amb 2,6 milions els projectes de joves investigadors i investigadores en l'aposta que fa per la retenció del talent

17/09/2021
- Innovación reconoce la excelencia científica de nueve investigadores e investigadoras junior
- Seis investigadoras y tres investigadores se incorporarán en este ejercicio al programa de excelencia científica Plan GenT
- Innovació reconeix l'excel·lència científica de nou investigadors i investigadores júniors
- Sis investigadores i tres investigadors s'incorporaran en aquest exercici al programa d'excel·lència científica Pla GenTLa Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, que dirigeix Carolina Pascual, ha resolt la concessió de subvencions per un import de 2.681.247,56 euros, destinades a donar suport, entre 2021 i 2024, als projectes de nou joves investigadors amb talent; s'emmarquen dins de la convocatòria 2021 del Pla GenT.

L'objectiu és donar suport de manera decidida a promeses investigadores de centres valencians perquè desenvolupen un projecte en condicions i apostar, per tant, per la retenció del talent.

Amb aquestes ajudes que reconeixen l'excel·lència científica de persones investigadores joves, des de la Direcció General de Ciència i Investigació es pretén potenciar l'inici de projectes d'investigació desenvolupats per joves investigadors i investigadores amb talent i amb vinculació contractual en centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

El director general de Ciència i Investigació, Ángel Antonio Carbonell Barrachina, ha declarat que "aquesta retenció de talent és clau per al futur de la nostra economia i societat i per a fer-ho, des de la Direcció General de Ciència i Innovació, estem treballant a dotar-los de tots els mitjans necessaris perquè desenvolupen una investigació d'excel·lència. Aquestes ajudes els vinculen a la resta d'investigadors del Pla de generació i atracció de talent, conegut com a GenT, que tenen unes xarxes de treball ja estructurades que els poden permetre el creixement i la consolidació".

El Pla GenT pretén atraure, retindre i consolidar la carrera d'investigadores i investigadors d'excel·lència internacional en totes les àrees del coneixement, amb la finalitat que desenvolupen els seus projectes d'R+D+I en universitats públiques i centres d'investigació de la Comunitat.

GenT preveu tres classes d'ajudes: subvenciones a investigadores i investigadors doctors d'excel·lència, subvencions a doctors i doctores amb experiència internacional i subvencions a l'excel·lència científica de júniors investigadors del sistema valencià d'R+D+I.

Les persones beneficiàries d'aquestes ajudes GenT, en l'exercici 2021, han sigut sis investigadores i tres investigadors.

Cinc de les quals tenen vinculació contractual amb la Universitat de València, en les àrees de Ciències i Tecnologia de Materials; Ciències i Tecnologies Químiques; Biomedicina; Ciències Físiques, i Ciències i Tecnologies Mediambientals.

Dos desenvoluparan els seus projectes en el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), en les àrees de Biociències i Biotecnologia i de Ciències Agràries i Agroalimentàries.

Una en la Universitat d'Alacant, en l'àrea de Ciències i Tecnologies Químiques, i una en la Universitat Politècnica de València, en l'àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Les subvencions es percebran per un període de quatre anys consecutius i per un import màxim de 80.000 euros per any.

L'import de la subvenció pot incloure el sou per a cada una de les investigadores i investigadors durant els quatre anys; així com una assignació destinada a finançar inversions en material fungible, viatges, difusió d'activitats del projecte, realització de jornades científiques o despeses d'adquisició d'equipament cientificotècnic.