Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Mobilitat sostenible

La Generalitat impulsa la campanya formativa 'En bici a la Universitat' per a un ús segur de la bicicleta

21/09/2021
La Generalitat impulsa la campanya formativa 'En bici a la Universitat' per a un ús segur de la bicicleta
- La Càtedra Transport i Societat organitza cursos per a estudiants, professorat i personal administratiu de les universitats valencianes sobre la circulació amb bicicleta
- El conseller Arcadi España i la consellera Carolina Pascual s'han reunit amb representants de les universitats públiques de la Comunitat
- La Càtedra Transport i Societat organitza cursos per a estudiants, professorat i personal administratiu de les universitats valencianes sobre la circulació amb bicicleta
- El conseller Arcadi España i la consellera Carolina Pascual s'han reunit amb representants de les universitats públiques de la Comunitat



La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat impulsa la campanya formativa 'En bici a la Universitat' per a fomentar l'ús segur de la bicicleta.

Amb aquest objectiu, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s'ha reunit amb la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i representants de les universitats públiques de la Comunitat, per a abordar la necessitat de propiciar la formació per a circular correctament en bicicleta.

En aquesta reunió s'han tractat els cursos de formació dirigits tant al col·lectiu d'estudiants, com al professorat i el personal administratiu i de serveis de les universitats, que ha organitzat la Càtedra Transport i Societat per a un ús correcte i segur de la bicicleta i conscienciar-ne de la importància per a una mobilitat quotidiana més sostenible i neta.

Com ha explicat Arcadi España, "aquestes accions formatives, que la Conselleria finança de manera que siguen totalment gratuïtes per a qui vulga participar-hi, es desenvoluparan en els cinc campus de la Comunitat durant les pròximes setmanes i es mantindran obertes les aules assignades per cada centre, de manera que l'alumnat puga consolidar la formació rebuda, lògicament de caràcter eminentment pràctic".

Així mateix, el conseller ha destacat que "els centres universitaris, tant per la gran demanda de desplaçaments quotidians que generen, com per la localització que tenen, normalment dotada de carrils per a la circulació ciclista, constitueixen àmbits especialment apropiats per a l'impuls i la consolidació futura d'aquestes maneres de mobilitat". En aquest sentit, ha posat d'exemple el Campus de Vera-Tarongers de València, "on els desplaçaments amb bicicleta se situen entorn del 7 % del total".

Per la seua banda, la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha destacat la prioritat per promoure l'ús de vehicles alternatius, amb el consegüent estalvi i eficiència energètica per a reduir l'impacte mediambiental i, a més, millorar la seguretat viària.

Segons ha afirmat Pascual, "a més de treballar per la mobilitat sostenible, la campanya formativa 'En bici a la Universitat' pretén fomentar l'ús segur de la bicicleta i facilitar l'accessibilitat a les universitats. Proporcionar accés a sistemes de transport segurs, assequibles i sostenibles per a tots pot resoldre molts problemes de mobilitat".

Finalment, la consellera ha precisat que "és necessària una formació adequada per a circular correctament en bicicleta i per a informar sobre els avantatges dels mitjans de desplaçament més nets".

Nivells dels cursos

Els cursos s'organitzen en diversos nivells, des d'aprendre a anar en bicicleta aplicant una tècnica senzilla, segura i dirigida especialment a les persones adultes, fins a ensenyar a circular correctament i de manera segura amb classes teòriques i pràctiques. Per a facilitar la inscripció en aquests cursos, cada universitat disposarà dels formularis corresponents.

A aquesta reunió, amb el conseller Arcadi España i la consellera Carolina Pascual, han assistit la directora general d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer; el rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Juan José Ruiz; la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; la vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels campus de la UPV, Débora Domingo, i la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre.

La Càtedra Transport i Societat és el resultat d'un acord de cooperació entre la Generalitat, a través de la Conselleria d'Obres Públiques, i la Universitat Politècnica de València, per al foment del coneixement i la difusió a la societat de temàtiques relacionades amb el transport.

Galeria d'imatges