Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovació

Carolina Pascual anuncia un pla per a la digitalització de 100.000 empreses a la Comunitat Valenciana

21/09/2021
- Destaca que "la digitalització del teixit productiu i l'emprenedoria digital són essencials per a la recuperació de la nostra economia"
- Destaca que "la digitalització del teixit productiu i l'emprenedoria digital són essencials per a la recuperació de la nostra economia"


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha anunciat la posada en marxa, juntament amb Districte Digital i la Secretaria d'Estat de Digitalització, d'un pla que permetrà la digitalització de 100.000 empreses de la Comunitat.

El Pla de digitalització de les pimes, emmarcat dins del compromís del Consell per dur a terme la transformació digital en el territori valencià, "ens permetrà fer arribar a tot el nombre possible d'empreses les ajudes que ofereix el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través del seu pla Digital Toolkit i assegurar-ne l'èxit", ha concretat Pascual.

En la seua intervenció, durant l'acte de presentació de l'Oficina Accelera PIME de FEMEVAL a València, la consellera d'Innovació ha advocat per la necessitat de treballar conjuntament des de les administracions públiques i el sector privat en "la modernització i el creixement de les empreses valencianes".

En la seua opinió, aquest esforç ha de contribuir a "impulsar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses valencianes".

"La digitalització del teixit productiu i l'emprenedoria digital ?ha continuat? són elements essencials en el camí cap a la recuperació de la nostra economia i, en aquest sentit, cap a la transformació de les nostres pimes i micropimes, que representen la major part del nostre teixit empresarial".

Pascual també ha reiterat "la voluntat i el compromís de treballar juntament amb el nostre sector empresarial per a assolir la transformació del nostre teixit empresarial i fer-lo dinàmic, modern i adaptat a una economia globalitzada cada vegada més competitiva, en la qual la innovació i la qualitat es configuren com a factors essencials per al seu desenvolupament i èxit".

Així mateix, ha recordat la necessitat d'articular iniciatives que servisquen d'ajuda a pimes i autònoms per a impulsar aquesta transformació digital. "Per a fer-ho, el Consell, conscient de la importància que es produïsca aquesta evolució, es troba alineat, en l'aposta que fa per la transformació digital i la digitalització, tant amb l'estratègia estatal com amb les línies marcades des de la Unió Europea".

Fruit de la col·laboració publicoprivada, Pascual ha posat com a exemple la tasca d'Inndromeda, en la qual estan implicats la Conselleria d'Innovació, l'AVI, la Confederació Empresarial, les universitats i els instituts i centres tecnològics i d'investigació, i des d'on "se sumen forces per al desenvolupament i la implementació de les tecnologies habilitadores en el conjunt productiu valencià".

Per tant, per a assolir aquesta transformació estructural de la Comunitat Valenciana, Pascual ha apostat per una estratègia a llarg termini en dues direccions: "d'una banda, articulant un procés àgil i eficient que canalitze els recursos cap a les pimes; d'altra banda, tenint presència en el territori valencià per a facilitar les eines que duguen a terme aquesta transformació".

Oficina Accelera Pime de FEMEVAL

Les oficines Accelera Pime s'han posat en marxa en tot Espanya des de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Les actuacions que desenvolupa estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu pluriregional d'Espanya FEDER 2014-2020, sota el lema 'Una manera de fer Europa'.

L'Oficina Accelera Pime en FEMEVAL (Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana) suposa "un punt de trobada, que farà valdre la col·laboració publicoprivada entre institucions i organismes que volen ser part d'aquest procés de canvi i transformació de les petites i mitjanes empreses de la nostra Comunitat", ha declarat la consell

Galeria d'imatges