Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciencia e investigación

Innovació incrementa un 54 % les ajudes a personal investigador d'excel·lència de la Comunitat Valenciana

01/10/2021
- La Conselleria inverteix més d'11 milions a atraure el talent a les universitats públiques i centres d'investigació de la Comunitat Valenciana
- El programa GenT reconeix l'excel·lència científica de 20 investigadores/ors doctores/ors d'excel·lència
- La Conselleria inverteix més d'11 milions a atraure el talent a les universitats públiques i centres d'investigació de la Comunitat Valenciana
- El programa GenT reconeix l'excel·lència científica de 20 investigadores/ors doctores/ors d'excel·lènciaLa Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, que dirigeix Carolina Pascual, ha resolt la concessió de subvencions per un import d'11.196.494,91 euros ?destinades a secundar, entre 2021 i 2026, els projectes de 20 investigadors i investigadores amb talent? emmarcades dins de la convocatòria 2021 del pla d'excel·lència GenT per a investigadors doctors en excel·lència (CIDEGENT).

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha declarat que "per a la Conselleria d'Innovació és una prioritat reforçar el teixit innovador valencià. Per a fer-ho estem treballant en el programa CIDEGENT, que és la part del Pla GenT destinada a atraure el talent a les universitats públiques i els centres d'investigació de la Comunitat".

A més, Pascual ha destacat que "el Consell invertirà més d'11 milions en aquest objectiu, per a consolidar la carrera d'investigadors d'excel·lència internacional i donar-los els instruments necessaris perquè desenvolupen els projectes d'R+D+I".

La ferma aposta de la Conselleria d'Innovació per la retenció de talent ha suposat un increment de quasi quatre milions d'euros respecte a la dotació per a les mateixes beques l'any anterior. El motiu és el fet que en 2021 es duplica l'import unitari de les ajudes a la dotació del projecte d'investigació i també l'augment en el nombre de beneficiaris, que passa de 18 a 20 investigadores i investigadors.

Amb aquestes subvencions, des de la Direcció General de Ciència i Investigació es pretén donar suport al personal investigador doctor d'excel·lència consolidada en centres de prestigi internacional i afavorir-ne la incorporació en centres d'investigació de la Comunitat Valenciana i universitats públiques valencianes, per a la realització d'un projecte d'investigació en la frontera del coneixement.

"Les polítiques que desenvolupem per a identificar i atraure el talent enriqueixen el sistema investigador d'aquesta Comunitat i contribueixen a millorar les oportunitats dels nostres científics", ha defensat la consellera d'Innovació.

Amb la convocatòria d'enguany se subvencionen els contractes laborals, a temps complet, de set investigadores i tretze investigadors, durant un període de quatre anys, ampliables a dos anys més.

L'import de la subvenció anual per a cada un dels contractes és de 70.000 euros en concepte de salari i Seguretat Social, més una dotació anual màxima de 100.000 euros per a dur a terme l'execució del projecte, i podrà incloure despeses de contractació de personal tècnic de suport, contractació de personal investigador predoctoral i despeses d'execució i funcionament.

Per àrees temàtiques, un total de set projectes de Ciències Físiques han rebut subvenció; tres projectes pertanyents a les àrees de Ciències i Tecnologia dels Materials i de Biociència i Biotecnologia; dos projectes de les àrees de Biomedicina i de Ciències i Tecnologies Químiques, i un projecte de les àrees de Psicologia, Ciències i Tecnologies Mediambientals i de Ciències Agràries i Agroalimentàries.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual