Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la segona edició del concurs escolar 'Acció pel clima'

10/10/2021
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la segona edició del concurs escolar 'Acció pel clima'
- El certamen té com a objectiu conscienciar l'alumnat sobre l'impacte que l'ésser humà causa en el medi ambient amb especial atenció al canvi climàtic
- El certamen té com a objectiu conscienciar l'alumnat sobre l'impacte que l'ésser humà causa en el medi ambient amb especial atenció al canvi climàtic


La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat la segona edició del concurs 'Acció pel clima' dirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o cicles de Formació Professional Bàsica i Grau Mitjà als qui es plantegen diferents reptes mediambientals.

La final i el lliurament de premis se celebrarà en el Museu de les Ciències el 25 de març de 2022. El termini per a inscriure's és fins al 17 desembre 2021, la data de lliurament del projecte finalitzarà el 14 gener de 2022 i la comunicació dels grups finalistes serà el 25 de febrer de 2022.

El certamen, organitzat en col·laboració de Global Omnium i Reciclamás, va comptar en la seua primera edició amb la participació de més de 500 estudiants i 55 equips diferents.

En aquesta ocasió el concurs tindrà dues fases. Una a través d'internet, en la qual l'equip elaborarà un projecte, segons cada categoria, que haurà de gravar i enviar, i una altra fase presencial, que es realitzarà en el Museu de les Ciències, a la qual optaran els treballs seleccionats pel jurat prèviament.

L'alumnat de primer cicle de Primària haurà de dissenyar un hort escolar i mostrar com el manté, mentre que al segon cicle de Primària se li planteja el disseny i la construcció d'un element d'acord amb la premissa de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar). Els grups de cursos de tercer cicle de Primària centraran el seu projecte en l'aprofitament de l'aigua.

En secundària, per a 1r i 2n curs i Formació Professional Bàsica, el desafiament mediambiental consistirà a dissenyar una acció que implique la participació social, com ara iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació ambiental.

Els cursos de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà Disseny participaran amb el muntatge d'un projecte STEM, utilitzant disciplines com ara programació, electrònica, mecànica o robòtica, que mostre algun aspecte de les energies renovables o permeta una classificació eficient de diferents tipus de residus.

Els projectes 'Clases sin COVID ni resfriados' de l'IES Ramón Llull de València; 'Generador hidráulico' del Col·legi CEU San Pablo (Moncada); 'Estructura invernadero ECO' del CEIP La Caixa (Barcelona) i 'Tierra sana in corpore sano' del Col·legi Vilavella (València) van ser els guanyadors de la primera edició.

Galeria d'imatges