Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Costes

Obres Públiques habilita una zona d'oci accessible i una pista de monopatí a la platja d'Almassora

01/01/2022
Obres Públiques habilita una zona d'oci accessible i una pista de monopatí a la platja d'Almassora
- El conseller Arcadi España destaca que "es tracta d'una inversió de quasi 50.000 euros amb l'objectiu d'integrar tota la ciutadania"
- El titular d'Obres Públiques destaca l'elecció del mobiliari urbà, "accessible, adaptable i sostenible"
- El conseller Arcadi España destaca que "es tracta d'una inversió de quasi 50.000 euros amb l'objectiu d'integrar tota la ciutadania"
- El titular d'Obres Públiques destaca l'elecció del mobiliari urbà, "accessible, adaptable i sostenible"La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està habilitant a la platja d'Almassora una zona perquè els veïns i les veïnes de la localitat, així com els i les turistes que visiten el municipi, tinguen un punt de trobada nou per a l'esport i l'oci.

A través de la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes, la zona de l'antic cinema d'estiu, l'activitat del qual ha caigut en desús, s'ha dotat de mobiliari urbà accessible i s'està executant un parc de patinatge o 'skatepark'.

Segons ha explicat el conseller Arcadi España, "es tracta d'una inversió de quasi 50.000 euros que té com a objectiu integrar tota la ciutadania, els més joves i no tan joves que practiquen el monopatí, amb una pista de patinatge, i facilitar a la resta de persones, especialment les que tenen dificultats de mobilitat, però també les que passegen un carro de bebé o porten una bicicleta, poder asseure's per a descansar, conversar o observar amb accessibilitat total".

Així, ha destacat que el mobiliari urbà és "accessible, adaptable i sostenible". Amb aquest objectiu, s'ha seleccionat el banc VAMA (banc valencià multiaccessible), un element de mobiliari urbà que integra tres funcions: seient, taula pícnic i aparcabicicletes.

Com ha explicat el conseller, "es tracta d'un producte local, tant en concepte com en desenvolupament, el disseny del qual és obra de l'enginyer de camins, canals i ports Mauro Pérez Segura, que té l'objectiu de fer ciutat, promoure els valors i els principis socials i urbans i crear espais per a tots".

Aquest banc compleix les dimensions i els paràmetres de les normes i les recomanacions d'accessibilitat i ergonomia i destaca per un disseny que integra les cadires de rodes, els carrets infantils, etc., i que permet una interacció fluida i sense barreres d'integració. A més, té en compte l'ús de la mobilitat ciclista i integra en el seu disseny espais per a l'aparcament de bicicletes per tal d'afavorir la mobilitat, la rotació i el gaudi de les persones usuàries.

Tant el disseny com la fabricació dels primers prototips s'ha realitzat íntegrament a la Comunitat Valenciana i està fabricat amb formigó, que és un material durable, reparable i 100 % reciclable. Actualment, s'està estudiant una variant nova del banc que integra materials en desús, com ara les xarxes de pesca per a reduir encara més la seua petjada de carboni.

Pista per a patinar

L'execució del parc de patinatge està integrant una sèrie d'elements dins de la zona que hi ha. En aquest sentit, tres 'quarters' i plans inclinats permetran al patinador fer diferents pràctiques. A més, dos d'aquests plans inclinats tindran en el seu extrem superior un 'cooping' metàl·lic.

Un altre element que s'executarà i que permetrà agafar impuls al patinador és una duna. Tots aquests elements es fan amb formigó armat, remolinat manualment, de manera que s'aconsegueix una superfície idònia per a aquesta activitat.

Galeria d'imatges