Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Economía

Climent: "La COVID-19 ha posat el focus en la necessitat d'una adequada gestió en la prevenció de riscos laborals"

29/03/2022
- El responsable d'Economia ha valorat el paper que ha tingut l'Invassat en la gestió de la pandèmia
- La Trobada by Laboralia naix amb l'objectiu que els professionals del sector de la prevenció de riscos laborals i seguretat i salut en el treball tinguen un espai d'anàlisi i reflexió després de la pandèmia
- El responsable d'Economia ha valorat el paper que ha tingut l'Invassat en la gestió de la pandèmia
- La Trobada by Laboralia naix amb l'objectiu que els professionals del sector de la prevenció de riscos laborals i seguretat i salut en el treball tinguen un espai d'anàlisi i reflexió després de la pandèmia



El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral, Elvira Ródenas, ha inaugurat el certamen Trobada by Laboralia, un esdeveniment impulsat per l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) que abordarà les fortaleses i les febleses del sistema preventiu després de la pandèmia per COVID-19.

Climent ha destacat els canvis que ha provocat la pandèmia sanitària en la salut laboral: "La COVID-19 ens ha fet reaccionar davant d'un model social i econòmic en què s'han modificat les condicions de treball i que ens reafirma en la idea que una adequada gestió de la prevenció de riscos laborals en tots els àmbits genera llocs de treball segurs i saludables que aporten ocupació de qualitat, benestar i salut a les persones treballadores; empreses més productives i competitives, i una administració pública més eficient", ha manifestat.

Segons Climent, tant l'Administració com el sector privat van afrontar durant la COVID-19 "un dels reptes més durs del segle XXI i es va evidenciar la importància de la correcta gestió preventiva en l'entorn laboral".
"La COVID-19 va posar de manifest les febleses d'un sistema que pensàvem blindat, però també la capacitat de reacció de les administracions i la col·laboració indispensable entre el sector públic i el sector privat", ha declarat.

En aquest sentit, el responsable d'Economia ha valorat el paper que ha tingut l'Invassat en la gestió de la pandèmia i ha recordat que l'Institut va participar activament en la gestió i el control de la crisi sanitària actuant com a òrgan de control i verificació de material EPI i d'assessorament al teixit productiu, i, pel que fa a la Generalitat, en els seus plans de contingència i continuïtat (PCC) davant del coronavirus.

Climent ha destacat alguns dels treballs més rellevants de l'Invassat durant la pandèmia, com les alertes de les mascaretes (EPI) no conformes per part de la Unió Europea o la campanya de promoció de la salut en el treball en el comerç al detall.

"Cal anticipar-se als nous riscos que provoca la ràpida evolució de les estructures i les organitzacions productives", ha expressat Rafa Climent durant la seua intervenció, en què ha insistit en la idea que "l'única manera de fer sostenible el nostre mercat de treball és preservar els drets laborals dels treballadors i treballadores, en concret aquells que tenen a veure amb la protecció de la seua seguretat i salut".

Teletreball

El conseller d'Economia Sostenible ha assenyalat que el teletreball s'ha demostrat "altament efectiu per a previndre els contagis i l'aparició de nous brots epidemiològics i continuar prestant els serveis públics, sense que per això se'n veja afectada, de cap manera, la qualitat".

En aquest sentit, la Conselleria d'Economia ha sigut una de les més proactives pel que fa a regular l'accés al teletreball per als seus empleats públics durant la pandèmia i també després d'aquesta, ja que consensuem amb els sindicats una proposta de programa de teletreball en la qual s'obri la porta al fet que tota plantilla puga exercir les seues funcions des de casa, ho faça un màxim de tres dies a la setmana i que puga beneficiar uns 400 empleats públics.

Trobada by Laboralia

La Trobada by Laboralia naix amb l'objectiu que els professionals del sector de la prevenció de riscos laborals i seguretat i salut en el treball tinguen un espai d'anàlisi i reflexió després de la pandèmia. Suposa, a més, la primera trobada congressual d'un sector que ha sigut protagonista en la lluita contra la pandèmia, en la qual s'han inscrit 400 professionals.

El certamen s'estructurarà en una sessió plenària al matí amb diverses conferències que aniran seguides d'un màxim de cinc sessions paral·leles amb els respectius grups de treball, que finalitzaran amb un esmorzar de treball en el qual s'exposaran les diverses conclusions extretes de la jornada matinal. A la vesprada, hi haurà sessions temàtiques complementàries en les quals ja està confirmada una jornada de l'Institut de Biomecànica de València (IBV), així com diverses demostracions comercials d'expositors i patrocinadors de l'esdeveniment.

Galeria d'imatges