Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Adaptació climàtica

Transició Ecològica desenvolupa un sistema de seguiment de les polítiques municipals d’adaptació al canvi climàtic

13/07/2022
Transició Ecològica desenvolupa un sistema de seguiment de les polítiques municipals d’adaptació al canvi climàtic
  • La directora general de Canvi Climàtic destaca el paper de Conselleria com a coordinadora del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia
  • L’eina servirà de model per a millorar les estratègies públiques de les entitats locals en matèria d’acció climàtica

La Conselleria de Transició Ecològica, en col·laboració amb especialistes de la xarxa internacional International Council for Local Environmental Initiatives (ICLEI), desenvolupa un sistema de seguiment i mesurament del progrés en l’adaptació al canvi climàtic dels municipis valencians, en el marc del mecanisme de suport del Pacte de les Alcaldies – Europa.

Aquesta eina pretén servir de model per a les entitats locals que encara no hagen iniciat el procés d’adaptació o estiguen iniciant-lo, i té l’objectiu de fomentar el diàleg, la transparència i la participació de tots els agents i millorar la qualitat de les noves polítiques públiques que es dissenyen en el futur de manera significativa.

“Des de la Conselleria de Transició Ecològica comprenem el paper fonamental de les entitats locals en la posada en marxa de mesures d’adaptació, ja que tenen més del 70 % de les competències relacionades amb aquestes polítiques”, ha destacat la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós.

Aquest mecanisme de suport a les polítiques contribuirà a reforçar el paper de la Conselleria com a coordinadora del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, que és el moviment d’acció climàtica local més important, que compta amb més de 9.000 administracions, entre locals i regionals, adherides als compromisos d’adaptació i mitigació del canvi climàtic.

Monrós ha subratllat el suport del departament autonòmic “a través de subvencions, formació i instruments de planificació als municipis valencians en l’elaboració i la implementació de les seues estratègies d’adaptació”, durant la clausura de la jornada del projecte europeu ARCH Saving Cultural Heritage.

El complex Las Naves de València ha acollit aquest fòrum europeu de debat i desenvolupament de coneixement sobre com adaptar espais, com l’Horta o l’Albufera, a l’efecte del canvi climàtic.

Galeria d'imatges