Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Transició energètica

Ivace Energia rep 66 sol·licituds d'ajuda per a les instal·lacions d'autoconsum elèctric als ajuntaments

18/08/2022
  • L’Ivace sufragarà el 100% del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut  i un préstec a interés 0
València.

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha rebut un total de 66 projectes d'ajuntaments per a instal·lacions d'autoconsum de generació d'energia elèctrica mitjançant energies renovables.

La convocatòria d'enguany igual que la del passat any contempla sufragar la totalitat del cost del projecte ja que la fórmula d'ajuda reembossable, ara es complementa amb una subvenció a fons perdut, la qual cosa ajuda enormement al fet que els ajuntaments puguen desenvolupar aquest tipus d'instal·lacions.

Gràcies a aquesta línia d'ajuda, segons ha explicat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, l’Ivace ja ha donat suport a un total de 96 projectes d'autoconsum d'ajuntaments, dels quals 51 se situen a la província de València, 29 a Castelló i 16 a Alacant.

Així doncs, Ivace Energia, sufraga el 100% del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut ( el 50% del projecte) i un préstec a interés 0 (el 50% restant del projecte).

El pressupost màxim que Energia destinarà per projecte ascendeix a 100.000 euros i fins a un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

El termini d'amortització serà de 96 mesos i les quotes d'amortització seran semestrals, és a dir, 16 quotes d'amortització. No obstant això, les 8 últimes quotes no seran girades al beneficiari en compensar-se amb la subvenció a fons perdut.

Aquest canvi en la modalitat facilita encara més als ajuntaments a apostar per l'autoconsum elèctric i respon al compromís per intensificar al màxim la implantació d'aquesta manera de generació elèctrica en el nostre municipis.

Cal destacar, que són susceptibles de suport les instal·lacions d'autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d'emmagatzematge energètic (bateries).