Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Fons Generalitat

L’Ivace inverteix en els centres tecnològics 35,4 milions d’euros per a donar suport a l’R+D que desenvolupen a favor de les empreses

14/08/2022
  • Les línies de recerca incideixen especialment en mesures per a afavorir la transformació digital i la transició ecològica i sostenible
  • En 2022 l’ajuda total de l’Ivace als centres tecnològics és de 56,2 milions d’euros, un 12 % més que l’any anterior

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha resolt ajudes als 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana per un import total de 35,4 milions d’euros per a continuar secundant i afavorint el desenvolupament d’investigacions de caràcter no econòmic que òbriguen noves possibilitats per a la millora de la competitivitat de les empreses i els sectors productius de la Comunitat Valenciana.

Per al conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, des de l’Ivace es treballa de manera estreta amb els centres tecnològics posant a disposició seua eines i mesures enfocades a potenciar i consolidar les seues infraestructures, a millorar el seu nivell tecnològic i de coneixement i a promoure la cultura de la innovació en les empreses.

“Els centres tecnològics”, ha afegit Climent, “són l’instrument de la Generalitat per a donar suport a la inversió privada en R+D+I, clau per al desenvolupament dels diferents sectors productius, i s’han consolidat com a impulsors econòmics de la competitivitat de les empreses a través de la innovació i la recerca aplicada”. 

Entre les activitats a què ses dona suport està la recerca i el desenvolupament tecnològic independent, la difusió dels resultats de les recerques a tot el conjunt de la societat així com la transferència de coneixements i les inversions en equipaments per al desenvolupament d’aquestes activitats d’R+D.

Les línies de recerca que desenvolupen els instituts tecnològics aborden tots els àmbits que són clau per a la millora de la competitivitat empresarial i insisteixen especialment en mesures per a afavorir la transformació digital i la transició ecològica i sostenible.

Doble via de finançament

Les ajudes que l’Ivace destina als centres tecnològics de la Comunitat Valenciana procedeixen de dues línies de finançament. Una composta per fons propis de la Generalitat (la que s’acaba de concedir) i una altra, cofinançada amb fons europeus amb la qual dona suport a la recerca més madura, desenvolupada en col·laboració amb empreses, per a obtindre resultats que puguen ser ja transferits a les empreses.

En conjunt, la unitat d’innovació de l’Ivace ha destinat en aquest exercici als centres tecnològics un total de 56,2 milions d’euros, un 12 % més de pressupost respecte a l’exercici de 2021 per a poder generar coneixement i tecnologia d’alt valor afegit que, una vegada transferit a les empreses valencianes, contribuïsca al fet que aquestes cresquen en innovació i competitivitat.