Presidència
A Alacant

Turisme rep la sol·licitud perquè les festes tradicionals d’Alacant siguen d’interés turístic local

01/08/2022
l
  • El director general de Turisme, Herick Campos, remarca la importància de protegir la “cultura popular i els costums, que són un reflex de la nostra identitat”

El director general de Turisme, Herick Campos, ha mantingut aquest matí una reunió amb el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Jiménez, i amb representants de la Federació d’Associacions de Festes Tradicionals d’Alacant.

En la trobada, el regidor de Festes ha lliurat al director general de Turisme un dossier per a impulsar la iniciativa de la Federació perquè les festes tradicionals siguen d’interés turístic local. La Federació engloba les celebracions del Porrat de Sant Antoni, les Creus de Maig de Santa Creu, Tabarca, Sant Gabriel, Sant Roc i el Raval Roig.

Herick Campos ha mostrat el seu reconeixement a l’Ajuntament d’Alacant, però especialment a la Federació “pel treball i l’obstinació” que estan mostrant per a presentar els diferents tràmits que cal complir per a obtindre la declaració com a festa d’interés turístic que atorga la Direcció General de Turisme.

A més, Campos, ha destacat “el treball dels festers” per a impulsar les festes i que any rere any es puguen dur a terme. En aquesta línia, ha insistit en la importància de protegir la “cultura popular i els costums, que són un reflex de la nostra identitat”.

També ha reconegut “el treball que exerceixen els ajuntaments juntament amb les federacions i les comissions de festes” per a donar suport i iniciar els tràmits per a l’obtenció de les declaracions de festes d’interés turístic. Finalment, Campos també ha volgut destacar el treball que fa el personal funcionari de la Direcció General de Turisme de la Generalitat per a la tramitació d’aquests reconeixements en l’àmbit local, provincial i autonòmic, i en l’aportació d’informes per als d’àmbit nacional i internacional. 

El director general ha incidit que “el catàleg de festes d’interés turístic també va molt bé per al turisme” i ha afegit que “es trasllada a la promoció turística a través de diverses accions que es duen a terme des de Turisme CV”.

Galeria d'imatges