Presidència

El Consell col·labora amb la Universitat d’Alacant per a la realització d’un curs de formació específica per a personal de pisos en hotels

05/08/2022
  • Turisme Comunitat Valenciana col·labora en l’organització del Curs d’Expert Universitari en Housekeeping - Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant (UA) per a la realització d’un curs de formació específica per a personal de pisos en allotjaments turístics.

En concret, a través d’aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 20.000 euros a la Universitat d’Alacant per a la realització del Curs d’Expert Universitari en Housekeeping - Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments.

Aquest curs s’impartirà en col·laboració amb l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d’Alacant i comporta títol propi de persona experta de la UA. Suposa 20 crèdits universitaris, amb una duració de 200 hores distribuïdes en 40 sessions.

L’objectiu és la formació de professionals qualificats en l’àrea de la gestió i la coordinació dels treballs que realitza el personal de neteja i conservació (‘housekeeping’) en habitacions, recepció i zones comunes d’hotels, residències i apartaments, així com serveis de llenceria i bugaderia. D’aquesta manera, es pretén millorar la formació dels professionals en actiu.

Aquest curs s’emmarca en un programa específic orientat al personal de pisos que ha elaborat Turisme Comunitat Valenciana amb el suport de representants i agents directament relacionats amb el sector.

L’objectiu d’aquest programa específic és fomentar una formació de qualitat per al col·lectiu de pisos, aportant valor al capital humà que desenvolupa aquestes funcions, a més de dignificar des del punt de vista professional aquests llocs de treball.