Presidència

El Consell impulsa el Pla de dinamització i governança turística 2022 de la Foia de Bunyol-Xiva

05/08/2022
  • Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà 100.000 euros, un terç del total del pla

El Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat Intermunicipal de la Foia de Bunyol-Xiva per al desenvolupament del Pla de dinamització i governança turística de la Mancomunitat Intermunicipal de la Foia de Bunyol-Xiva en 2022.

Mitjançant aquest conveni es continuaran impulsant actuacions dins del Pla de dinamització i governança turística per a augmentar la qualitat dels serveis turístics del territori, fer valdre els recursos, diversificar l’oferta i sensibilitzar i implicar la població i els agents locals en la cultura de la qualitat turística.

Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà un terç del total del pla, 100.000 euros. Cal assenyalar que les tres entitats finançaran l’import total de les actuacions a parts iguals.

La Mancomunitat Intermunicipal de la Foia de Bunyol-Xiva la integren els municipis d’Alborache, Buñol, Cheste, Chiva, Cortes de Pallás, Dos Aguas, Godelleta, Macastre, Millares, Siete Aguas, Turís i Yátova.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta, atesos, fonamentalment, criteris de millora de la competitivitat, la sostenibilitat i el reequilibri socioterritorial.