Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transporte público

Els autobusos de MetroBus incorporaran un sistema d’informació en temps real de tots els serveis de transport integrats

03/08/2022
Els autobusos de MetroBus incorporaran un sistema d’informació en temps real de tots els serveis de transport integrats
  • El sistema d’ajuda a l’explotació permetrà a l’ATMV planificar, supervisar i millorar el servei de transport interurbà
  • Gràcies a aquest sistema, les persones usuàries podran planificar millor els seus viatges

L’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) incorporarà en cadascun dels autobusos de MetroBus un sistema d’informació en temps real de tots els serveis de transport integrats, que millorarà l’eficàcia del servei i farà més accessible el transport públic als usuaris i les usuàries.

Amb aquest objectiu, l’ATMV ha tret a licitació el contracte de subministrament, instal·lació, implantació i manteniment d’un sistema d’ajuda a l’explotació i la informació a passatgers i passatgeres, que inclou també un nou sistema de pagament. Amb un pressupost de 4,8 milions d’euros, cofinançat amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

El sistema d’ajuda a l’explotació (SAE) que s’instal·larà en tots els autobusos de MetroBus permetrà obtindre i integrar informació real i fiable de tots els serveis de transport integrats. D’aquesta manera, l’ATMV disposarà de dades concretes per a planificar, supervisar, controlar, auditar i millorar de manera eficaç el servei que es presta.

Així mateix, els operadors de transport per carretera disposaran d’informació sobre els seus serveis realitzats, que podran emprar per a incrementar-ne l’eficiència empresarial i millorar la qualitat del servei prestat.

També les viatgeres i els viatgers es veuran beneficiats en millorar el transport de MetroBus i disposar d’altres serveis nous integrats en un únic punt d’accés, amb la informació de temps d’arribada, horaris, recorreguts, etc.

El SAE enviarà la informació en temps real del pas per parada dels autobusos tant a una app com a totes les parades de MetroBus. Les 994 parades es renovaran amb disseny d’última generació i materials reciclats, mitjançant un contracte valorat en 18,6 milions d’euros que preveu la instal·lació de 345 marquesines noves amb pantalla d’informació dinàmica, 292 tòtems amb pantalla d’informació dinàmica i 245 tòtems i 112 pantalles d’informació dinàmica per a col·locar-los en marquesines ja existents. Les marquesines i els tòtems nous seran alimentats per energia solar.

D’aquesta manera, es millorarà la qualitat del servei de les persones usuàries de MetroBus, ja que es facilitarà informació en temps real del pas per les parades a través d’aplicacions mòbil, pàgina web i punts de parada. Així, es podrà millorar la planificació i es reduirà el temps de viatge.

Galeria d'imatges