Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell col·labora en la millora de les estructures de gestió i control del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana

05/08/2022
  • La Conselleria d’Agricultura destina 70.000 euros a l’adequació i la millora dels mitjans informàtics i els procediments del CAECV

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) per a millorar les estructures de gestió i control d’aquest organisme.

A través d’aquest conveni, la Conselleria d’Agricultura destinarà un total de 70.000 euros per a adequar els mitjans informàtics i els procediments de gestió del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana. 

L’acord permetrà revisar els protocols i els estàndards utilitzats en l’intercanvi de dades referides a la producció ecològica i l’adequació a les modificacions realitzades en el reglament que regula el sector, així com l’ampliació dels equips necessaris per a afrontar el creixement que ha experimentat aquest sector a la Comunitat Valenciana. 

La Comunitat Valenciana va tancar 2021 amb 4.263 operadors. Aquesta xifra va suposar un increment del 20,2 % respecte a l’any anterior. En els últims deu anys, el nombre d’operadors certificats s’ha incrementat un 113 %, en passar de 1.994 operadors en 2011, als 4.263 actuals.

La superfície dedicada a l’agricultura ecològica a la Comunitat Valenciana representa ja el 20,5 % de la superfície agrària útil. Un percentatge que permet ser optimistes respecte a la consecució de l’objectiu fixat per la Comissió Europea perquè el 25 % de la superfície de cultiu siga ecològica l’any 2030.