Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell amplia la declaració d’emergència de reparació de l’emissari de Xàbia-l’Arenal

05/08/2022
  • L’obra s’ha completat mitjançant un complet sistema d’anàlisi que ha evitat qualsevol afecció a la qualitat de les aigües
  • Els treballs d’ampliació de les obres de l’emissari ascendeixen a prop de 380.000 euros

El Ple del Consell ha aprovat l’ampliació de la declaració d’emergència per a la reparació de l’emissari submarí de Xàbia-l’Arenal.

Aquesta ampliació es produeix perquè, mentre es feien els treballs de reparació, declarats d’emergència ja el 25 de maig, es va detectar una obturació que impedia la circulació de l’aigua en el tram al qual s’havia de connectar.

Els treballs han consistit en una inspecció inicial, una actualització del pla de vigilància ambiental, el subministrament de materials per al muntatge i la unió de les canonades i les tasques de transport i fondeig d’aquestes, així com la connexió amb trams anteriors, que han tingut un import de 379.333,27 euros.

Aquesta obra ja es troba totalment acabada. Durant les pròximes setmanes, la direcció d’obra realitzarà una inspecció submarina dels treballs que s’han dut a terme per a comprovar-ne el funcionament correcte.

Durant l’execució de les obres s’han fet controls analítics d’aigua en nombrosos punts del sistema de sanejament, incloent-hi l’eixida de l’efluent de la depuradora, el recorregut que fa per la bocana de Fontana i el mateix emissari. En tot moment i tota circumstància els resultats registrats en el sanejament i l’emissari han sigut correctes.