Educació, Cultura i Esport

El Consell crea tres escoletes, un col·legi d’Educació Infantil i Primària i un institut de Secundària

05/08/2022
  • Les escoletes municipals de Càrcer, Senyera i la Pobla Llarga passen a dependre de la Generalitat amb una oferta de 145 places de 0 a 3 any
  • El nou CEIP Núm. 2 de San Antonio de Benagéber comptarà amb 490 llocs escolars
  • La secció de l’IES Serra d’Espadà a Onda es transforma en un institut independent (IES Torrelló), amb 704 places d’ESO, Batxillerat i FP

El Ple del Consell ha autoritzat la creació de tres escoles d’Infantil (EI) de primer cicle de titularitat de la Generalitat a Càrcer, Senyera i la Pobla Llarga; un nou col·legi públic d’Educació Infantil i Primària (CEIP) a San Antonio de Benagéber per desglossament del CEIP 8 d’Abril, i la transformació de la secció de l’IES Serra d’Espadà a Onda en un institut independent que s’anomenarà IES Torrelló. 

Aquests cinc centres entraran en funcionament a l’inici del pròxim curs 2022-2023.

Atés que els ajuntaments de Càrcer, Senyera i la Pobla Llarga disposen de la infraestructura necessària, el Ple del Consell considera oportú i convenient que aquestes tres escoletes municipals passen a ser de titularitat de la Generalitat, per tal d’incrementar l’oferta de places públiques en el primer cicle d’Educació Infantil a la Ribera Alta, amb la finalitat d’atendre totes les sol·licituds d’escolarització de la població de 0 a 3 anys.

L’EI de Càrcer comptarà amb tres unitats: una de 0-1 any, una d’1-2 anys i una altra de 2-3 anys, que sumen un total de 41 places escolars; la de la Pobla Llarga, que s’anomenarà EI El Castell, disposa de 74 places repartides en cinc unitats: una de 0-1 any, dues d’1-2 anys i dues més de 2-3 anys; la de Senyera, que es dirà EI Riu Albaida, ofereix 30 places escolars en dues aules mixtes de 0 a 3 anys. En total, les tres EI sumen una oferta de 145 places gratuïtes de 0 a 3 anys.

Per la seua banda, el CEIP Núm. 2 de San Antonio de Benagéber es crea per desglossament del CEIP 8 d’Abril d’aquest municipi del Camp de Túria una vegada finalitzada la construcció del nou centre educatiu, una obra en la qual la Conselleria d’Educació ha invertit més de sis milions d’euros amb l’objectiu d’atendre la demanda creixent de places escolars en aquesta localitat. 

La nova escola, que obrirà les portes el pròxim 12 de setembre pel primer dia de classe del curs 2022-2023, compta amb 490 llocs escolars repartits en 20 unitats: dues aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys, sis aules d’Infantil de 3-5 anys i 12 aules de Primària.

Per últim, la secció de l’IES Serra d’Espadà a Onda es transforma per al pròxim curs en un institut totalment independent que s’anomenarà IES Torrelló, amb l’objectiu d’atendre la demanda de llocs escolars en aquest municipi de la Plana Baixa, amb 704 places: 480, en 16 unitats d’ESO; 140 en quatre unitats de Batxillerat, i 84 en dues unitats d’FP.