Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell destina 9,3 milions d’euros en ajudes a 42 projectes d’itineraris innovadors d’inserció sociolaboral

05/08/2022
  • S’avaluaran les bones pràctiques en aquests projectes per a adoptar les polítiques que milloren l’accés a la renda valenciana d’inclusió i l’ingrés mínim vital
  • Aquestes subvencions s’emmarquen dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència

El Ple del Consell ha aprovat el decret de bases reguladores i concessió d’ajudes per valor de 9,3 milions d’euros a entitats del tercer sector per a la realització de projectes d’itineraris innovadors per a la inclusió social en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Es tracta de 42 projectes impulsats per 32 entitats beneficiàries, entre les quals es troben Creu Roja, Càritas, Fundació Amigó, Novaterra, Fundació Secretariado Gitano, Associació Alanna, Asiem, Asprona, APG Arakerando, Accem o Cepaim, entre altres.

L’objectiu d’aquestes ajudes és subvencionar projectes pilot innovadors d’inserció sociolaboral consistents en itineraris d’inclusió social, per a avaluar-los posteriorment. 

Aquest estudi contribuirà a la generació de coneixement de la política d’inclusió, de manera que la Secretaria d’Objectius i Polítiques d’Inclusió i Previsió Social puga adoptar les polítiques d’inclusió necessàries per a millorar la taxa d’accés a la renda valenciana d’inclusió (RVI) i a l’ingrés mínim vital (IMV), incrementant-ne així l’efectivitat.

Per a dur-ho a terme, els treballs consistiran a diagnosticar la situació de partida dels grups de control i tractament, i dissenyar la metodologia d’intervenció en itineraris. Així mateix, es formarà en la metodologia d’intervenció els i les professionals que intervindran i s’implementarà la metodologia d’intervenció d’itineraris, a més d’avaluar els resultats dels itineraris i transmetre les bones pràctiques.

L’entitat haurà d’aportar una metodologia pròpia d’intervenció en el grup de control, mentre que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives aportarà la metodologia a implementar en el grup de tractament, per a la qual cosa, les persones professionals que intervinguen en el grup de tractament seran formades per al desenvolupament d’aquesta metodologia.