Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

Metrovalencia modifica des del dilluns 8 d’agost el servei de la línia 1 amb motiu de l’inici de les obres de renovació de via entre Empalme i Bétera

05/08/2022
Bus Empalme
  • Els treballs previstos obliguen a suspendre la circulació ferroviària entre les dues estacions i establir servei substitutori d’autobús
  • Les actuacions finalitzaran el 31 d’agost i permeten una millora en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modificarà a partir del dilluns 8 d’agost el servei de la línia 1 de Metrovalencia (Bétera/Castelló) amb motiu de les obres de renovació i manteniment de via. Aquests treballs obligaran a tallar el trànsit ferroviari entre les estacions d’Empalme i Bétera fins al 31 d’agost, quan es restablirà la circulació habitual en tot el seu recorregut.

Davant d’aquest inici d’obres, FGV ha disposat un servei substitutori d’autobús en el tram afectat que enllaçarà amb les parades del trajecte de la línia 1 en aquesta zona.

D’aquesta manera, des de l’aparcament d’Empalme eixirà un autobús en direcció a Moncada, Seminari, Massarrojos i Rocafort, i un altre cap a Burjassot, Burjassot-Godella i Godella. Les persones usuàries que s’hagen de desplaçar fins a Bétera hauran d’agafar el primer autobús i baixar en Seminari, on un altre autobús els portarà fins a la seua destinació, l’estació final de la línia 1 (Bétera/Castelló).

En la mateixa línia 1 (Castelló/Bétera) prossegueixen els treballs que afecten des del 25 de juliol fins al 31 d’agost el tram Alginet-Castelló.

En la línia 2 (Llíria / Torrent Avinguda), una vegada conclosos els treballs entre L’Eliana i Llíria i restablida la circulació ferroviària entre les dues estacions, les obres continuen entre Les Carolines - Fira i Fuente del Jarro fins al 21 d’agost, quan també s’oferirà el servei habitual d’agost des de l’endemà.

En la línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) els talls del servei van començar el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d’agost, entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Des d’FGV es demanen disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquestes obres i es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, la ubicació de les parades dels autobusos i les freqüències d’aquests, en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació d’Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en <facebook/metrovalencia.fgv>, o l’app oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro, FGV ha previst a la disposició de les persones usuàries informadors per a facilitar l’accés a les parades d’autobús i realitzar transbord, ja que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no es troben a la mateixa estació del tren.

Actuacions previstes

Per a executar aquestes actuacions, la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diversos trams d’aquestes línies i assolir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que tenen aquests elements, provocada pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Galeria d'imatges