Presidència

La Generalitat injecta 500 milions d’euros en ajudes als ajuntaments

06/08/2022
  • El director general d’Administració Local, Antoni Such, assegura que aquesta dotació contribueix a “millorar la qualitat de vida dels 5 milions d’habitants de la Comunitat Valenciana” i destaca que es tracta “de la major quantitat destinada als ajuntaments en la història d’aquesta comunitat”
  • El Fons de Cooperació Municipal, del qual s’han beneficiat 542 municipis, suposa una inversió per part de la Generalitat de 240 milions d’euros
  • Les ajudes busquen millorar l’accessibilitat dels edificis públics, la recuperació del patrimoni artístic i cultural i el foment de la mobilitat sostenible

La Generalitat Valenciana ha injectat 500 milions d’euros en ajudes als ajuntaments, tal com ha anunciat el director general d’Administració Local, Antoni Such, en donar compte del balanç de la gestió realitzada per Presidència de la Generalitat Valenciana en els últims anys.

Aquests recursos contribueixen a “millorar la qualitat de vida dels 5 milions d’habitants de la nostra comunitat”, segons ha assegurat Antoni Such, que ha destacat que es tracta “de la major quantitat destinada als ajuntaments en la història d’aquesta comunitat”.

Els recursos s’han repartit entre diverses actuacions i programes, com els destinats a millorar l’accessibilitat als edificis públics, la recuperació de patrimoni artístic i cultural valencià o el foment de la mobilitat sostenible, entre altres.

Amb totes aquestes actuacions, la Generalitat pretén millorar la qualitat de vida de les persones i, sobretot, que “els serveis públics essencials i bàsics dels ajuntaments siguen els millors possibles”, com assegura el director general d’Administració Local.

 

 

Fons de Cooperació Municipal, “programa estrela”

Such ha destacat, d’entre totes les actuacions subvencionades per la Generalitat, el Fons de Cooperació Municipal, que ha qualificat de “programa estrela” i que, en ser incondicionat, fomenta l’autonomia local, ja que són els mateixos ajuntaments els que s’encarreguen de distribuir els recursos i executar-ne el pressupost segons les necessitats de la ciutadania.

Des de l’any 2017 un total de 542 municipis de la Comunitat Valenciana i 7 entitats locals menors s’han beneficiat d’aquest fons municipal, en el qual la Generalitat ha invertit 240 milions d’euros, als quals se sumen els 160 milions d’euros de les diputacions de València i Castelló, a què Such ha dedicat paraules d’agraïment per la seua col·laboració.

Altres programes subvencionats

Entre les actuacions subvencionades per la Generalitat destaquen els projectes locals relacionats amb la mobilitat sostenible, com ara el foment dels carrils bici o el transport alternatiu, l’objectiu dels quals és disminuir l’impacte sobre el medi ambient.

Així, la Generalitat ha subvencionat, amb un total de 10.720.000 euros, 74 projectes locals, susceptibles de ser cofinançats pels fons Feder Comunitat Valenciana.

En actuacions de protecció, conservació o recuperació del patrimoni cultural valencià, la Generalitat hi ha invertit 53.359.352 euros, repartits entre 132 projectes. A més, Such ha destacat que aquesta mena d’actuació ha comptat “amb molt d’èxit i amb les felicitacions de la majoria dels ajuntaments que han accedit a les ajudes”.

Així mateix, la Generalitat ha repartit 5.385.920 euros entre 53 mancomunitats de la Comunitat Valenciana per a finançar les seues despeses corrents i 4.750.000 euros entre 352 municipis per a aquesta mateixa finalitat.

Paral·lelament, 532 municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana, amb població que no excedeix de 50.000 habitants, han rebut de la Generalitat un total de 20.886.432 euros per a millorar l’accessibilitat de les respectives cases consistorials i altres edificis municipals per mitjà de la supressió de les barreres arquitectòniques.

Finalment, 13 municipis de la Comunitat Valenciana han rebut 7.114.571 euros per a projectes singulars.

 

Talls de veu relacionats

Declaracions del director general d'Administració Local, Antoni Such,