Presidència

El Museu de les Ciències continua amb la rehabilitació integral de la façana de l’edifici

08/08/2022
El Museu de les Ciències continua amb la rehabilitació integral de la façana de l’edifici
  • Els treballs recuperen el blanc original del formigó en el Museu de les Ciències 
  • La rehabilitació integral comença en la façana sud de l’edifici, després de completar-se en la nord

La primera fase de la rehabilitació del Museu de les Ciències avança a bon ritme, amb una actuació que s’ha desenvolupat ja en el passeig nord de l’edifici, de manera que poden apreciar-se de forma molt visible els resultats, i la façana que recau en els jardins del Túria ha recuperat el color blanc original del formigó característic de les obres de Santiago Calatrava.

En els últims dies, els treballs s’han traslladat a la façana sud de l’edifici i continuaran, després, en les denominades testeres est i oest de la planta baixa del Museu, situades en els dos extrems de l’edifici. La rehabilitació seguirà, després, en el passeig dels arcbotants, que suporta, juntament amb l’aparcament, el singular Umbracle.

Les obres, que van començar al març i tenen una duració prevista de 9 mesos, disposen d’un import global de 883.282,54 euros.

Entre les tasques que s’estan executant es troben l’eliminació de la capa superficial existent de la façana amb aigua a alta pressió, que s’ha vist deteriorada bé pel pas dels anys o bé per factors climatològics, així com l’aplicació de microbicides per a l’eliminació d’algues i fongs.

També es du a terme la reparació de recobriments de les armadures o zones afectades per la carbonatació en el formigó armat i, finalment, la protecció i revestiment del formigó armat amb silicats que solidifiquen amb el suport.

Aquesta actuació integral, la primera des de la inauguració del Museu de les Ciències l’any 2000, s’engloba dins del pla de conservació arquitectònica del complex, que preveu diferents intervencions estratègiques de conservació. En anualitats anteriors, com va ser l’any 2004, es van dur a terme actuacions correctives parcials de l’edifici. 

La rehabilitació i revestiment del formigó armat en la cara exterior del Museu de les Ciències està licitada i planificada de manera que no interferisca amb actes o activitats compromesos en el calendari de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Galeria d'imatges