Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Igualtat de gènere

L’AVI rep el segell ‘Fent Empresa. Iguals en oportunitats’ per la concessió del visat del seu primer Pla d’igualtat

16/08/2022
  • La Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones reconeix amb aquest distintiu el compromís de l'AVI amb la igualtat de gènere
  • El primer Pla d'Igualtat de l'Agència, que estarà vigent fins a 2025, recull 18 accions de millora emmarcades en set àrees diferents de gestió

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha rebut el segell ‘Fent empresa. Iguals en oportunitats’, que atorga l’Institut Valencià de les Dones, com a resultat de l’aprovació i la concessió del visat del seu primer Pla d’igualtat, que estarà vigent durant les pròximes tres anualitats.

Per mitjà d’aquest reconeixement, la Direcció General, dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, distingeix les empreses i els organismes que elaboren un pla d’igualtat per a corregir les desigualtats de gènere, incorporar mesures innovadores que afavorisquen l’equitat entre homes i dones i proporcionar recursos que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral del seu personal.

El vicepresident executiu de l’Agència, Andrés García Reche, ha destacat que el pla, recentment aprovat, garanteix la igualtat de gènere i oportunitats en aquesta entitat de dret públic, la plantilla de la qual està composta majoritàriament per dones, també en llocs directius.

Sobre aquest tema, la secretària general de l’AVI, Olivia Estrella, ha remarcat el consens que ha suscitat aquest document durant la fase de negociació i ha assegurat que “es tracta del primer pas de cara a adoptar mesures més ambicioses en el futur”.

El vigent Pla d’igualtat, el primer des de la creació de la institució, preveu un total de 18 accions que caldrà desenvolupar en set àrees diferents d’aplicació com ara l’accés a l’ocupació, la formació i promoció professional o la conciliació de la vida familiar, laboral i personal, entre altres. Així, algunes d’aquestes actuacions com, per exemple, les vinculades a la formació i la conscienciació ja han començat a executar-se.

Per a vetlar pel compliment del pla, s’ha constituït la comissió de seguiment, que és paritària i està integrada per representants de l’empresa i dels treballadors. Es tracta d’un òrgan que ha aprovat tant el calendari d’aplicació com els indicadors necessaris per a comprovar el grau de compliment de cada mesura.

Des d’aquest comité, que es reuneix amb una periodicitat quadrimestral, s’impulsaran també recomanacions de millora, noves mesures o canvis en les existents que podran incorporar-se al I Pla d’igualtat per a garantir el compliment dels objectius recollits en el document.

Així mateix, l’Agència s’ha dotat també d’un protocol d’actuació per a previndre i resoldre les possibles situacions d’assetjament sexual o per raó de sexe que, en qualsevol de les seues formes o modalitats, es puguen produir en l’àmbit de l’AVI.

Precisament per a reforçar la prevenció i identificar millor les situacions d’assetjament es preveu el desenvolupament d’accions formatives i de sensibilització, si bé també s’ha constituït una subcomissió de prevenció i lluita contra l’assetjament sexual, que serà l’encarregada de rebre les denúncies que es puguen plantejar en l’àmbit de la seua competència.