Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Infraestructures universitaries

El Consell subvenciona amb 5 milions d’euros cada universitat pública per a la reforma i la construcció d’edificis destinats a la investigació

28/08/2022
  • Josefina Bueno assegura que “estem al costat de les universitats i conjuminem esforços per a aconseguir les millors condicions de treball per als nostres investigadors i investigadores”

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital subvenciona amb més de 5 milions d’euros cadascuna de les cinc universitats públiques valencianes per a la construcció i el manteniment d’infraestructures destinades a la investigació i la innovació en el període 2022-2024, en què treballaran grups d’investigació valencians i se situaran nous instituts universitaris i laboratoris, amb la qual cosa s’ofereixen nous espais per a donar resposta a l’increment cada vegada més gran de personal científic lligat al sistema valencià d’investigació.

La Generalitat ha incrementat un 38 % les transferències a les universitats valencianes des de 2014, i assoleix la xifra global de 980 milions de finançament per a 2022.

Segons ha destacat la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, “aquest esforç del Consell és un exemple de la implicació del Govern del Botànic per garantir i millorar el nivell d’excel·lència del sistema valencià d’universitats”, ha defensat la consellera Bueno, per a afegir-hi que “estem al costat de les universitats i conjuminem esforços per a aconseguir les millors condicions de treball per als nostres investigadors i investigadores”.

En aquest sentit, la Generalitat finança el 60 % del cost dels projectes que les universitats públiques han presentat per a la construcció, la reforma i l’ampliació d’edificis als seus campus dedicats a la investigació d’excel·lència, innovació i transferència, i assoleix un import global de 26,5 milions en tres anys.

En concret, la Universitat d’Alacant (UA) rebrà una subvenció de 5,3 milions d’euros per a la construcció de la fase 2 del Centre de Creació Empresarial (CCE i laboratoris multidisciplinaris).

La Universitat Jaume I de Castelló rebrà 5,2 milions d’euros per a la construcció d’un centre d’experimentació per a instituts i grups d’excel·lència.

La Universitat Politècnica de València rebrà una subvenció de 5 milions d’euros per a finançar la fase 1 de la construcció del nou edifici 5l.

Per la seua banda, la Universitat Miguel Hernández d’Elx rebrà 5,4 milions d’euros destinats a la construcció de dos edificis d’investigació d’excel·lència, un edifici al campus d’Altea i un altre al campus d’Elx.

Finalment, la Universitat de València rebrà una subvenció de 5,5 milions d’euros per a la construcció del bloc C de l’edifici per a grups d’investigació del campus de Tarongers i per a la construcció d’un centre d’innovació.