Presidència

Turisme destina 111.000 euros en 2022 a Orihuela a través del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics

11/08/2022
Herick Campos tras la reunión en Orihuela

  

  • El director general de Turisme, Herick Campos, ha visitat Orihuela Costa, on ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de la localitat, Carolina Gracia 

El director general de Turisme, Herick Campos, ha visitat Orihuela Costa, on ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de la localitat, Carolina Gracia, i amb els regidors de l’àrea de Platges i de Turisme.

El director general ha qualificat la reunió de treball de “molt productiva” i s’han abordat temes com les infraestructures de platges, la situació de les oficines Tourist Info, així com la col·laboració per a impulsar la promoció turística d’Orihuela.

Herick Campos ha recalcat que Turisme Comunitat Valenciana “té una implicació total amb Orihuela” i ha dit que mostra d’aquest compromís són les inversions que s’han estat fent en els últims anys.

En concret, Campos ha destacat que Turisme ha destinat en 2022 a Orihuela 111.000 euros, a través del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics. A més, ha explicat que la inversió de Turisme a Orihuela, per mitjà d’aquest fons ascendeix a 300.000 euros des de 2019.

En el cas de tota la comarca del Baix Segura, Herick Campos ha apuntat que “si sumàrem tota l’aportació del Fons de Municipis Turístics, la Generalitat hauria destinat 1 milió d’euros”.

Campos també ha recalcat que des de 2018, Turisme ha fet “inversions pròximes a 1.114.000 euros a Orihuela per a infraestructures de platja, formació o actuacions d’emergència com les ajudes COVID”, per la qual cosa ha reiterat el compromís del seu departament amb la destinació.

Herick Campos també s’ha referit al Pla de dinamització i governança turística que s’ha impulsat a la comarca “a la qual aportem a l’any 200.000 euros des de Turisme CV”. També ha explicat que en els últims tres anys “amb les aportacions de Turisme i de la Diputació d’Alacant s’han invertit 1.200.000 euros en aquest pla”.

Durant la reunió han acordat impulsar la col·laboració entre les dues administracions per a millorar les platges d’Orihuela la pròxima temporada, a més de millorar les oficines Tourist Info de la localitat i la promoció turística.

L’alcaldessa d’Orihuela, Carolina Gracia, ha destacat “l’esforç que està fent l’Administració autonòmica per mantindre i millorar les platges de la localitat”, que són fonamentals per al turisme de la localitat. A més, durant la reunió s’ha acordat “augmentar la promoció turística d’Orihuela per a desestacionalitzar el turisme en la localitat”.

Galeria d'imatges