Presidència

Colomer aposta per impulsar el cicloturisme, un producte emergent que té una estreta relació amb la sostenibilitat

11/08/2022
Francesc Colomer ha visitado Cervera del Maestre para conocer el proyecto ‘Maestrat MTB Gran Tour’
  • Francesc Colomer ha visitat Cervera del Maestre per a conéixer el projecte de ruta circular de BTT ‘Maestrat MTB Gran Tour’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat Cervera del Maestre per a conéixer el projecte de ruta circular de BTT ‘Maestrat MTB Gran Tour’, que s’emmarca dins del Pla de dinamització i governança turística del Maestrat Ànima Interior.

Francesc Colomer ha visitat la Ciutat del Ciclisme a Cervera del Maestre per a saber més d’aquest projecte, acompanyat pel president de l’associació Maestrat Ànima Interior, Kevin Salvador, i pel responsable del circuit MTB Ciutat del Ciclisme, Héctor Ballester.

Colomer ha destacat que aquest Pla de dinamització i governança turística “evoca la participació coral de totes les administracions públiques per a vertebrar territori, transformar recursos en productes, poder-los comercialitzar i fer del nostre territori un espai d’oportunitats en l’àmbit turístic”.

El titular de Turisme ha assenyalat que el cicloturisme “és una gran oportunitat, es tracta d’un producte emergent amb creixement constant” en la demanda nacional i internacional. A més, ha insistit en el fet que “té una estreta relació amb la sostenibilitat i el compliment amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb les grans tendències del turisme del futur”.

Per la seua banda, el president de l’associació Maestrat Ànima Interior ha indicat que aquest projecte “suposa una clara aposta per un segment que pot aportar molta atracció de turistes i visitants i que posa en valor el territori”, i ha anunciat que “enguany també posarem en marxa un projecte de sensorització intel·ligent de la ruta per a poder tindre un coneixement del nombre de ciclistes que transiten per la ruta”.

La ruta circular ‘Maestrat MTB Gran Tour’, homologada per la International Mountain Bicycling Association (IMBA), uneix els 12 municipis que formen aquesta comarca turística i que, gràcies a les seues interconnexions amb altres recorreguts de la zona (el circuit BTT de la Ciutat del Ciclisme de Cervera del Maestre, la xarxa BTT 100 k Traiguera, Centre BTT Tírig, Ruta Circular BTT Alt Maestrat) genera una extensa xarxa de més de 500 km.

Galeria d'imatges