Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

Els autobusos de la Generalitat que connecten els polígons industrials valencians transporten en sis mesos més viatgers que en tot 2021

19/08/2022
Els autobusos de la Generalitat que connecten els polígons industrials valencians transporten en sis mesos més viatgers que en tot 2021
  • Les llançadores a polígons industrials han quadruplicat el seu ús des del seu primer mes de funcionament el gener de 2021
  • Rebeca Torró destaca que aquest servei “permet descongestionar les carreteres, reduir les emissions de CO2 i estalviar, gràcies al preu competitiu i els recents descomptes en el transport públic de la Generalitat”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per mitjà de l’Agència de Transport Metropolità de València (ATMV), constata l’ús creixent dels cinc autobusos llançadora a polígons industrials de l’àrea metropolitana de València. Aquest servei, posat en marxa per la Generalitat, ha transportat en els sis primers mesos de 2022 més viatgers i viatgeres que en tot l’exercici anterior complet.

En concret, en els primers sis mesos de 2022 s’han registrat 49.537 desplaçaments, la qual cosa suposa un 110 % dels desplaçaments de tot l’any 2021, quan es van comptabilitzar un total de 46.083 trajectes.

Aquests autobusos llançadora tenen com a finalitat facilitar la mobilitat sostenible i connectar la ciutat de València amb els polígons industrials i parcs empresarials de la Reva-l’Oliveral, Joan Carles I-Nord-Ermita, Tàctica-Fuente del Jarro, Fuente del Jarro i Andana-Parc Tecnològic.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat “la bona acollida d’aquests autobusos per part dels treballadors i treballadores dels parcs empresarials, que cada vegada confien més en un servei que permet descongestionar les carreteres, reduir les emissions de CO2 i estalviar, gràcies al preu competitiu i als recents descomptes en el transport públic de la Generalitat”.

Des de la posada en marxa d’aquest servei s’ha comptabilitzat un total de 96.000 desplaçaments i se n’ha quadruplicat l’ús. En el primer mes de funcionament, el gener del 2021, es van registrar 1.564 desplaçaments, mentre que el mes de juny passat de 2022 es van comptabilitzar ja 10.687 trajectes. Segons la consellera, aquestes dades “constaten el bon funcionament i la preferència creixent per aquesta forma de transport, una vegada s’ha donat a conéixer entre el personal dels parcs empresarials”.

Suma i descompte addicional del 30 %

Les persones usuàries d’aquests autobusos també s’han beneficiat els primers mesos de 2022 de la posada en marxa dels nous títols coordinats Suma, que han suposat una rebaixa de les tarifes d’entre un 11 % i un 55 %. On abans les zones A i B valien 9 i 15,50 euros respectivament, ara passen a 8 euros, i les C i D, que costaven 20,90 i 26,90, baixen a 12 euros. Si, a més, es té en compte el transbord gratuït entre mitjans de transport, l’estalvi és encara més alt.

Així mateix, a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre, aquests títols es veuran beneficiats per un 30 % de descompte addicional que s’aplicarà a tot el transport públic de la Generalitat, una mesura que ja ha sigut aprovada pel Consell i que serà aplicable en els abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d’anada i tornada.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats