Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Agricultura ecològica

Agricultura impulsa el sector agroalimentari sostenible amb la presentació de la primera Setmana Ecològica

12/09/2022
Agricultura impulsa el sector agroalimentari sostenible amb la presentació de la primera Setmana Ecològica
  • La promoció, la formació, la compra pública i les oportunitats de futur centren el programa d’aquesta nova cita anual
  • Mireia Mollà destaca les xifres del sector, que permetran a la Comunitat Valenciana assolir els objectius europeus del 25 % de superfície ecològica en 2030

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha presentat la primera edició de la Setmana Ecològica, una nova cita anual del sector agroecològic per a impulsar la promoció i les oportunitats de futur del sector i estimular la demanda agroecològica.

La promoció, la formació, la compra pública, el desenvolupament professional, la primera Càtedra d’Agroecologia José Luis Porcuna o els productes certificats centren el programa de la Setmana Ecològica, que tindrà lloc entre el 19 i el 25 de setembre.

Mollà, junt amb el director general de Desenvolupament Rural, David Torres; el president del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), Vicente Faro, i la directora de la Càtedra, Lola Raigón, ha destacat el creixement del sector, que permetrà a la Comunitat Valenciana assolir els objectius europeus del 25 % de superfície ecològica.

“La Setmana Ecològica és una nova fita en l’agenda pública, dins d’una aposta consolidada per la producció agroecològica. El balanç de 2021 ja llança una superfície certificada del 20,5 %: 12 punts per damunt de la mitjana europea i a tan sols 4,5 punts de la meta que fixa l’estratègia ‘De la granja a la taula’ per al 2030”, ha subratllat la consellera.

En aquest sentit, Mollà ha repassat altres objectius complits que s’inclouen en la planificació de 2021-2025, com ara l’anunci de la primera fira TerraEco de producció ecològica, per al pròxim mes de març; les ajudes —d’un màxim de 10.000 euros— destinades a incentivar l’oferta ecològica en les cartes del sector de la restauració, o la nominació als guardons Organic Awards: “No és casual que estiguem entre els finalistes d’aquests premis europeus; és fruit del treball i de l’acompanyament als productors”.

El president del CAECV ha detallat el contingut del calendari d’actes que s’articula al voltant de set temàtiques vinculades als objectius del sector en matèria de consum, ocupació o transferència del coneixement. Un total de 26 activitats en set dies: set jornades i seminaris, 11 tallers i 8 visites en què els productors ecològics seran els protagonistes.

Vicente Faro ha assegurat que “som conscients que un dels pilars per a fer valdre el sector ecològic és organitzar aquesta classe d’accions, que tenen com a objectiu visibilitzar tot el treball que hi ha darrere de qualsevol persona que es dedica a la producció ecològica”.

La consellera, així mateix, ha valorat l’intens programa que segueix “la conciliació i l’aliança amb el consumidor, perquè no volem ser només un mercat exportador. Volem menjar saludable i consumir producció ecològica valenciana, per això fem aquesta classe d’activitats”.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha recordat les xifres de creixement del sector a la Comunitat Valenciana amb una facturació de 736 milions d’euros en 2021. Una tendència ascendent any rere any, motivada pels plans de suport al sector, que la Conselleria ha revalidat i ha elevat amb una inversió per al període 2021-2025 de 114 milions d’euros.

Documents

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats