Sanitat Universal i Salut Pública
Sanitat Universal

Sanitat realitza quasi 94.000 inspeccions i auditories a indústries i establiments per a garantir la qualitat i la seguretat dels aliments

12/09/2022
Sanitat realitza quasi 94.000 inspeccions i auditories a indústries i establiments per a garantir la qualitat i la seguretat dels aliments
  • Les dades formen part del balanç presentat hui en la Comissió de Seguretat Alimentària
  • Miguel Mínguez: “La Conselleria desenvolupa una estratègia One Health per a garantir aliments segurs, produïts de manera sostenible, i una alimentació saludable”

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, va realitzar l’any passat 93.867 inspeccions i auditories a indústries i establiments alimentaris a la Comunitat Valenciana per a controlar la qualitat i la seguretat dels aliments. Aquestes actuacions s’incardinen en el Pla de seguretat alimentària de la Comunitat Valenciana, el balanç del qual de l’exercici 2021 s’ha presentat hui en la Comissió de Seguretat Alimentària de la Comunitat Valenciana.

En concret, l’informe descriu i analitza el resultat de l’execució del pla, “orientat a garantir aliments segurs, produïts de manera sostenible, i una alimentació saludable, en el marc de les polítiques europees de seguretat alimentària i nutrició”, segons ha indicat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez. A l’acte també ha assistit la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Per a assolir aquest objectiu, el pla té un enfocament global i integrat al llarg de tota la cadena alimentària, des de la producció primària fins al consum dels aliments, en tots els sectors de l’alimentació. En paraules del titular de Sanitat, segueix l’enfocament “One Health, perquè integra accions de diverses àrees com la salut pública, la salut animal, la salut vegetal i el medi ambient, per a respondre de manera conjunta”.

De fet, a més de les intervencions en empreses, en 2021 es van examinar en escorxadors un total de 89.659.018 animals amb la finalitat de controlar les malalties zoonòtiques o epizoòtiques i el benestar animal.

Per la seua banda, els laboratoris de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública van analitzar 8.309 mostres d’aliments per a garantir la qualitat dels aliments que compra i consumeix la ciutadania.

Dels resultats obtinguts en els diversos escenaris, es conclou que els aliments posats a la disposició del consumidor mantenen un alt grau de seguretat.

Galeria d'imatges