Sanitat Universal i Salut Pública
Empleo Público

Sanitat reprén aquest cap de setmana les oposicions per a cobrir més d’11.800 places

17/09/2022
  • S’han inscrit més de 165.000 persones per a cobrir aquestes places, que corresponen a les ofertes públiques d’Ocupació endarrerides per la pandèmiaHi haurà exàmens durant aquest últim trimestre de l’any i el gener de 2023
  • S’ofereixen, entre altres, 3.817 places d’infermeria, 2.737 de TCAE, 863 d’auxiliar d’administració i 500 de medicina de família

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reprén aquest diumenge el desenvolupament dels exàmens d’oposició per a cobrir més d’11.800 places a les quals pot optar tant el personal estatutari fix per promoció interna, com el que encara no ho és. Les proves es faran durant aquest últim trimestre de l’any i el gener de 2023. Els que primer s’examinen, aquest diumenge, són els i les aspirants a infermer/a especialista en obstetrícia i ginecologia, pediatra d’EAP, metge/essa d’urgència hospitalària, enginyer/a d’aplicacions i sistemes, i tècnic/a de la funció administrativa.

Des d’aquest cap de setmana fins a final d’any tindran lloc les proves per a cobrir més de 9.400 places del total d’11.800. Algunes de les categories amb més oferta són infermeria, amb 3.817 places, i TCAE, 2.737 places. A més, també s’han convocat els exàmens per a cobrir 863 places d’auxiliar d’administració i 500 places de medicina de família.

L’oferta fins a final d’any es completa amb els exàmens d’oposició per a cobrir un total de 1.522 places d’infermer/a especialista en obstetrícia i ginecologia; pediatra; metge/essa d’urgències hospitalàries; infermer/a de SAMU; odontòleg/òloga; fisioterapeuta; tècnic/a especialista en laboratori; tècnic/a especialista en radiodiagnòstic; tècnic/a especialista en radioteràpia; metge/essa en unitats de curta estada; cirurgia general i de l’aparell digestiu; enginyer/a d’aplicacions i sistemes; tècnic/a d’informàtica; tècnic/a de la funció administrativa; tècnic/a de manteniment; tècnic/a intermedi/èdia en prevenció de riscos laborals; higienista dental; governant/a; tècnic/a especialista en documentació sanitària; analista programador/a i de sistemes, així com per a administratiu/iva de la funció administrativa; gestió de la funció administrativa; tècnic/a especialista en anatomia patològica, o terapeuta ocupacional.

Totes les proves es faran els diumenges. Fins hui, està previst fer exàmens els dies 18 i 25 de setembre; 2 i 16 d’octubre; 6, 20 i 27 de novembre i 11 i 18 de desembre. Per a fer aquestes proves, que ja estan datades, s’hi ha inscrit un total de 98.982 persones.

Tota la informació relativa als processos selectius, inclosos els temaris, així com els llocs i les dates exactes de desenvolupament dels exàmens, es poden consultar en la pàgina web de Sanitat.

Aquestes places corresponen als processos selectius de les ofertes públiques d’ús dels anys 2017, 2018, i estabilització del 2019, que es van endarrerir a causa de la pandèmia de coronavirus. Es tracta de més d’11.800 places distribuïdes en 110 convocatòries i en les quals s’han inscrit més de 165.000 persones.

A més d’aquestes oposicions, Sanitat ha aprovat oferir, en la majoria per concurs de mèrits, 10.000 places més en compliment de la Llei 20/2021, que estableix una sèrie de mesures per a millorar l’eficiència dels recursos humans, reduir la temporalitat i flexibilitzar la gestió dels recursos humans en les administracions públiques. L’objectiu últim de les dues iniciatives és situar la taxa de temporalitat estructural per davall del 8 %.

En paral·lel a aquests processos d’ocupació pública, està en marxa la creació, en la plantilla estructural de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d’un total de 6.000 places noves, l’increment més elevat de plantilla que s’ha dut a terme en la història del Sistema Valencià de Salut.