Presidència

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes s’ha reunit amb la cònsol de Mèxic

16/09/2022
El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes s’ha reunit amb la cònsol de Mèxic
  • Han destacat el potencial de la Comunitat Valenciana en matèria d'inversions i relacions comercials 

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, s'ha reunit amb la cònsol de Mèxic, Claudia Pavlovich, que ha estat acompanyada pel ministre d'Assumptes Polítics, Cooperació Tècnica i Científica, Adrián Michel.

Durant la trobada, Calabuig ha destacat “la importància i potencialitat de la revisió de l'acord comercial entre Mèxic i la Unió Europea, que obrirà noves oportunitats per a les empreses valencianes i mexicanes”. Així mateix, han coincidit en la necessitat de treballar per a reduir “la dependència industrial i energètica, que tant la pandèmia com la guerra d'Ucraïna han posat de manifest”, ha assenyalat el secretari autonòmic. 

D'altra banda, Calabuig ha destacat els vincles que uneixen Mèxic i Espanya “pels intel·lectuals que es van exiliar allí”, i ha fet referència a l'humanista i historiador Rafael Altamira, “la família del qual ha iniciat les gestions per a repatriar les seues restes i reconéixer la seua figura a la seua Alacant natal”.  

Finalment, han abordat les possibilitats de col·laboració futura, així com el potencial de la Comunitat Valenciana en matèria d'inversions i relacions comercials.

Galeria d'imatges