Presidència

Alacant acollirà la Gala dels Sols Guia Repsol 2023 el pròxim 27 de febrer

19/09/2022
Presentación edición 2023 de los Soles Guía Repsol
  • Aquest dilluns s’ha presentat a Alacant l’edició 2023 dels Sols Guia Repsol
  • Colomer destaca que aquests premis són el resultat de l’“esforç i la constància de tota la família hostalera i gastronòmica” de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i la directora de Guia Repsol, María Ritter, han anunciat que la ciutat d’Alacant acollirà per primera vegada la gala de lliurament dels Sols Guia Repsol 2023.

L’esdeveniment tindrà lloc el 27 de febrer de 2023 a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), reconeixerà els millors restaurants d’Espanya per la seua tasca i trajectòria i congregarà una important representació de la comunitat gastronòmica. 

La ciutat d’Alacant també serà l’escenari per a celebrar al llarg dels pròxims mesos diferents activitats amb les quals acostar la gastronomia.

Colomer ha apuntat que l’elecció d’Alacant “suposa un reconeixement a una ciutat i una província que compta amb uns valors gastronòmics excepcionals i amb talent i tradició de sobres per a continuar sent un referent a escala nacional i internacional”.

En aquest sentit, ha destacat que aquests premis són el resultat de l’“esforç i la constància de tota la família hostalera i gastronòmica d’aquesta destinació, que representa una de les nostres propostes turístiques més valorades”.

De la mateixa manera, ha insistit en el fet que “aquest tipus d’esdeveniments són també una motivació afegida per a tot el talent jove que està formant-se i apostant per la gastronomia com una opció de futur”, al mateix temps que ha posat l’accent en el fet que la xarxa CDT disposa de sis centres a la província d’Alacant, “on treballem formant en cuina i sala cultivant nous talents”.

La directora de Guia Repsol ha assegurat que “Alacant i la Comunitat Valenciana són l’escenari perfecte per a celebrar la gastronomia i per a mostrar la potència gastronòmica i turística que té la regió”. “Alacant és una de les zones que més creixement està vivint després de la pandèmia i gastronòmicament és un gran referent, per la qual cosa és l’escenari perfecte per a celebrar la festa de la gastronomia”.

El president de la Diputació d’Alacant ha destacat la capacitat de “reinvenció i superació” de la gastronomia alacantina. “El sector ofereix cada vegada més atractius, més qualitat i més innovació, la qual cosa ha convertit la província en una de les referències nacionals”. En aquest sentit, ha destacat “l’espenta, la determinació i la qualitat dels professionals i empresaris alacantins”. 

Per la seua banda, l’alcalde d’Alacant ha afirmat que l’elecció d’Alacant com a seu del lliurament dels Sols Repsol “és un nou suport a la gran tasca dels professionals alacantins de l’hostaleria”. A més, ha recordat que “en breu celebrarem Alicante Gastronómica, una de les fires més grans del sector a Espanya, i ara sumem la nostra condició d’amfitrions d’aquest gran esdeveniment que apuntala l’interés per consolidar Alacant com a destinació gastronòmica de primer nivell”.

Durant la presentació de l’edició 2023 dels Sols Repsol, també s’ha signat un protocol de col·laboració entre Repsol, Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant. Es tracta d’un compromís de totes les parts per a donar suport al sector gastronòmic i turístic.

La Comunitat Valenciana suma un total de 54 restaurants amb Sols Guia Repsol: 4 amb tres Sols, 19 amb dos Sols i 31 amb un Sol. 

Galeria d'imatges