Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Emprenedoria

Climent: "València Digital Summit posiciona a escala internacional el sistema emprenedor innovador i tecnològic de la Comunitat Valenciana perquè reuneix grans referents d'arreu del món"

20/09/2022
Climent: 'València Digital Summit posiciona a escala internacional el sistema emprenedor innovador i tecnològic de la Comunitat Valenciana perquè ...
  • Aquest esdeveniment tecnològic internacional se celebrarà del 24 al 26 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències
  • La cita comptarà amb 300 ponències, reunirà més de 150 corporacions i 1.500 startups, i els emprenedors tindran l'oportunitat de mostrar els seus projectes a més de 10.000 persones

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "València Digital Summit ajuda a posicionar a escala internacional el sistema emprenedor innovador i tecnològic de la Comunitat Valenciana perquè reuneix grans referents d'arreu del món".

Climent ha participat en la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment tecnològic internacional de referència a la Comunitat Valenciana, que se celebrarà del 24 al 26 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Aquest esdeveniment està organitzat per StartUp València i compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia Sostenible.

El conseller ha explicat que “a la Comunitat Valenciana no sols busquem una emprenedoria basada en la innovació, sinó també una emprenedoria que siga sostenible, de triple impacte, que transcendisca el benefici econòmic i que també genere beneficis positius sobre la societat i el medi ambient”.

Segons Climent, "hem de generar les condicions adequades perquè les persones emprenedores tinguen la seua oportunitat d'emprendre, des de la fase d'ideació fins a la de finançament i consolidació", i per a això "també és clau que els diferents agents i entitats que componen l'ecosistema emprenedor, com ara institucions, administracions, universitats i organitzacions empresarials estiguen compromesos i col·laboren en la mateixa direcció".

El conseller ha recordat que des de la Conselleria hem posat en marxa un programa denominat LLAMP, “que agrupa, reorienta i integra totes les accions i instruments al servei de l'ecosistema emprenedor i de l'economia social, amb l'objectiu d'impulsar l'emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible”.

LLAMP 3i és un programa d'acceleració avançada "per a involucrar les empreses en la consecució del triple impacte innovador, en els seus vessants social, mediambiental i econòmic, amb la finalitat d'alinear-les amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, segons el conseller.

València Digital Summit 2022

Amb el lema "Inspiring the Good Future", València Digital Summit 2022 mostrarà com la tecnologia, la innovació i la digitalització estan construint un futur millor i per què són fonamentals per a afrontar els principals reptes socials i econòmics als quals s'enfronta la societat.

En aquesta cinquena edició, les persones emprenedores tindran l'oportunitat de mostrar els seus projectes a les més de 10.000 persones que s'esperen enguany. La cita comptarà amb més de 300 ponències de líders internacionals i nacionals de reconegut prestigi. A més, reunirà més de 150 corporacions i més 1.500 startups.

L'accés a València Digital Summit és totalment gratuït amb un registre previ a través de la seua pàgina web. En aquesta trobada els i les assistents podran gaudir de zones expositives en les quals es presentaran les últimes novetats tecnològiques, tendències i productes disruptius a través d'experiències interactives. Tot això amb l'objectiu de reivindicar el talent existent a la Comunitat Valenciana, atraure inversió a la regió i generar oportunitats de negoci entre corporacions i startups.

Com a novetat d'aquesta cinquena edició, l'esdeveniment tecnològic comptarà amb un fòrum B2B de pagament amb contingut prèmium i activitats exclusives per a professionals, Summit Pro.

Pes de l'ecosistema emprenedor en l'economia valenciana

Segons les dades de l'Observatori Startup de la Comunitat Valenciana elaborat per Startup València, el nombre de startups ha augmentat un 12 %, respecte a novembre de 2021, i ha arribat a una xifra de 1.133 startups a la Comunitat Valenciana.

Els sectors en els quals més creix aquest tipus d'empreses són recursos humans, continguts i sportstech. Quant a tecnologia, més del 50 % de les startups valencianes desenvolupen solucions basades en intel·ligència artificial, big data, Internet de les coses i computació en el núvol. Nanotecnologia i blockchain són les tecnologies que més han crescut, un 20 % respecte a 2021.

Galeria d'imatges