Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Inauguració en Fira València

Climent: “La celebració de Home Tèxtils a València suposa un revulsiu per a la indústria valenciana juntament amb Hàbitat i Espai Cuina"

20/09/2022
Climent: “La celebració de Home Tèxtils a València suposa un revulsiu per a la indústria valenciana juntament amb Hàbitat i Espai Cuina'
  • Més d'un terç de les empreses tèxtils d'Espanya són valencianes
  • L’Ivace reforça el seu suport al pla de compradors estrangers de Fira València
València.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per l'alcalde de València, Joan Ribó, ha inaugurat aquest matí els certàmens Home Tèxtils Premium by TextilHogar, Hàbitat València i Espacio Cocina SICI en Fira València.

Climent s'ha mostrat molt satisfet per la celebració a València del certamen internacional de la tèxtil llar Home Tèxtils Premium by TextilHogar a València, que, a més, celebra el seu 50 aniversari. En aquest sentit, el conseller ha indicat que es tracta d'una “aposta de la conselleria d'Economia que suposa un revulsiu per a la indústria valenciana i es veu reforçada per la seua celebració amb Hàbitat València i Espacio Cocina SICI”.

Fira València acull des de hui dimarts i fins divendres que ve, 23 de setembre, la celebració dels tres certàmens líders de moble, il·luminació, decoració, interiorisme, tèxtils per a la llar i moble i equipament per a la cuina amb prop de mil signatures i marques expositores sobre una superfície expositiva de huit pavellons i més de 90.000 metres quadrats bruts.

A més, més de 3.000 compradors internacionals de 63 països visitaran els certàmens en el marc del pla de compradors promogut per Fira València amb el suport de l’ICEX i Ivace Internacional i en col·laboració amb Anieme, Fedai i Ateval.

“Donem suport al pla de compradors a través d’Ivace Internacional i sempre en estreta col·laboració amb les associacions sectorials a fi d'acostar oportunitats de negoci a les empreses valencianes”, ha assenyalat Climent.

Des de l’Ivace s'ha gestionat la invitació a 132 empreses estrangeres que visitaran els certàmens. Per sectors, integren la missió 84 empreses de moble procedents d'11 països, 22 empreses d'il·luminació de 13 països i 26 empreses de tèxtil llar d'11 països.

Així mateix, i en el marc de la celebració de València, Capital Mundial del Disseny, Ivace Internacional ha convidat a 15 prestigiosos estudis d'arquitectura i disseny dels Estats Units, Emirats Àrabs, el Marroc, França, el Japó i Veneçuela que visitaran la Fira Hàbitat València i coneixeran l'oferta de les empreses valencianes a més de participar en les diferents actuacions de la Capitalitat.

La celebració d'aquestes fires coincideixen amb un gran nombre d'activitats proposades amb motiu de la celebració de la Capitalitat Mundial del Disseny. En aquest sentit, Climent ha destacat el “privilegiat aparador en el qual es converteix Fira València i la pròpia ciutat de València aquesta setmana, amb la culminació de les actuacions proposades per la capitalitat mundial del disseny”.

Activitats relacionades amb el disseny

Climent ha ressaltat el compromís de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d'Economia Sostenible i de l'IVACE en l'impuls i desenvolupament del disseny com "una eina clau per a la internacionalització i competitivitat del teixit productiu de tota la Comunitat Valenciana", a través d'accions promogudes i impulsades des de València Capital Mundial del Disseny 2022 que culminaran aquesta setmana amb una extensa programació d'activitats.

Per al conseller, "és un gran honor i un privilegi formar part del gran projecte que ha convertit València en la capital mundial del disseny en 2022" i que està potenciant la imatge d'aquesta ciutat en el mapa nacional i internacional.

En les activitats previstes està prevista la presència de les principals estreles del disseny internacional com Patricia Urquiola, Phillipe Starck, Juan Carlos Baumgartner, Mónica Armani, Ramón Esteve, Benedetta Tagliabue o Juli Capella, entre molts altres. Aquests grans dissenyadors participaran tant en les diferents activitats dels expositors com en l'agenda de conferències del Fòrum WDC2022 o el potent Fòrum Internacional de Disseny Interior que se celebrarà el dijous 22 de setembre en el Centre d'Esdeveniments.

A més, els visitants podran gaudir dins del recinte firal d'exposicions temàtiques com la retrospectiva de Vicent Martínez o la zona de disseny més jove Saló nude. Cada dia, la ciutat de València celebra, també, múltiples activitats relacionades amb el disseny i englobades en l'agenda del World Design Street Festival impulsat per la València World Design Capital 2022 amb exposicions tan destacades com la dedicada a Jaime Hayón. 

Galeria d'imatges