Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Formació Professional

La Generalitat presentarà la candidatura de l'IES La Marxadella per a ser centre d'excel·lència estatal en l'àrea del sector audiovisual

20/09/2022
La Generalitat presentarà la candidatura de l'IES La Marxadella per a ser centre d'excel·lència estatal en l'àrea del sector audiovisual
  • Aitana Mas i Raquel Tamarit visiten l'IES La Marxadella de Torrent, que ha iniciat el curs amb més de 1.500 alumnes, dels quals més de 660 cursen FP
  • Els estudis d'Imatge i So que ofereix són model d'èxit, ja que el 70 % de l'alumnat amb aquesta titulació que vol accedir a un lloc de treball ho fa sense cap problema

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, i la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, han visitat l'IES La Marxadella de Torrent per a conéixer de primera mà l'oferta de Formació Professional d'aquest institut de l'Horta Sud en el marc de l'inici del curs 2022-2023.

La vicepresidenta Aitana Mas, que ha destacat “l'augment de places i alumnat d'FP dels últims anys”, ha explicat que “apuntalar la Formació Professional és garantir que la nostra joventut dispose d'un ventall ampli d'opcions per a formar-se, per a començar un futur professional i amb això una major varietat de projectes vitals”.

“L'FP ha continuat Mas permet augmentar la capacitat per a recollir talent que té la nostra societat. Més i millors opcions per a formar-nos permeten despertar l'interés de més persones, d'atraure més talent i possibilitar a una part de la ciutadania complir les seues aspiracions. Sense cap dubte és una opció formativa imprescindible per al progrés socioeconòmic de la nostra comunitat i per al futur professional de molts dels nostres i les nostres joves”.

Durant la visita, Raquel Tamarit ha anunciat que la Conselleria d'Educació “està preparant la candidatura perquè l'IES La Marxadella de Torrent opte a ser centre d'excel·lència estatal quant a l'àrea del sector audiovisual”.

El Ministeri d'Educació i FP ha creat una xarxa de centres d'excel·lència de Formació Professional amb l'objectiu d'impulsar la innovació en sectors estratègics per a la creació d'ocupació i el desenvolupament econòmic: “Gràcies al treball i les dinàmiques formatives que fa el professorat de La Marxadella, aquest innovador centre educatiu és un exemple a seguir que pot servir de model en qualsevol altre institut tant valencià com de l'Estat”, ha explicat la consellera Tamarit.

Raquel Tamarit ha especificat que “si el Ministeri accepta la nostra candidatura, des de l'IES La Marxadella emanaran propostes relacionades amb la renovació dels aprenentatges en els títols d'Imatge i So, que estaran encara més connectades amb les necessitats del sector audiovisual”.

“També es treballaran fórmules que ajuden a implementar la digitalització vinculada en el món de la producció audiovisual. I a partir de llavors, generarem encara més programes específics per a continuar construint el pont directe que connecta la formació amb les necessitats de les empreses del sector”, ha afegit.

En aquest sentit, els estudis d'FP d'Imatge i So que ofereix l'IES La Marxadella són un model d'èxit quant a ocupabilitat, ja que el 70 % de l'alumnat que es titula i vol accedir a un lloc de treball ho fa sense cap problema. Així i tot, hi ha un percentatge alt que vol continuar estudiant en la universitat.

A més, el teixit productiu que envolta l'àrea d'influència del sector està format per alumnes ja titulats, la majoria dels quals han estudiat a l'IES La Marxadella, i molts d'ells actualment han creat empreses que ara reben alumnat per a fer les pràctiques de la formació en centres de treball (FCT).

L'IES La Marxadella compleix tots els requisits relatius a la implicació en la docència, la innovació i la col·laboració amb els agents econòmics de cada sector exigits en la convocatòria d'ajudes de la xarxa estatal de centres d'excel·lència de Formació Professional, que disposarà de 50 centres repartits per tota la geografia i que obtindran finançament de fins a un milió d'euros cadascun, 50 milions en total, procedents del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Un total de 475 noves places d'FP a l'Horta Sud

L'IES La Marxadella ha iniciat el curs amb més de 200 estudiants matriculats en els quatre títols que imparteix de la família professional d'Imatge i So: el grau mitjà de Vídeo Discjòquei i So, i els graus superiors d'Il·luminació, Captació i Tractament d'Imatge; el de Producció d'Audiovisuals i Espectacles, i el de So per a Audiovisuals i Espectacles.

Aquest institut té actualment més de 1.500 alumnes matriculats, dels quals més de 660 cursen estudis de 12 titulacions d'FP de tres famílies professionals: Imatge i So, Electricitat i Electrònica, i Transport i Manteniment de Vehicles.

La matrícula en Formació Professional estarà oberta fins a principis d'octubre i, per tant, l'alumnat d'aquests estudis pot variar a l'alça, ja que els centres estan oferint actualment les últimes vacants que tenen disponibles.

Cal recordar que la Conselleria d'Educació ha incrementat aquest curs l'oferta d'FP en unes 5.560 places. La comarca de l'Horta Sud concentra 475 d'aquestes noves places, repartides en 17 titulacions diferents: un grau d'FP Bàsica, 2 cicles de grau mitjà i 12 de grau superior més dos cursos d'especialització.

Galeria d'imatges