Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Héctor Illueca: “Les noves instal·lacions esportives de Peníscola ofereixen un servei de qualitat a la ciutadania”

21/09/2022
El vicepresidente segundo y conseller de Vivienda se reúne con el alcalde del municipio y visita las instalaciones
  • El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde del municipi i visita les instal·lacions
  • La Generalitat inverteix 230.000 euros en l'actuació

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, acompanyat per l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha visitat les noves instal·lacions esportives de Peníscola, en les quals la Generalitat ha invertit 230.000 euros.

Héctor Illueca ha destacat que aquesta actuació “permetrà que una zona que estava en desús al pavelló poliesportiu aculla unes instal·lacions esportives necessàries per a oferir un servei de qualitat a les peniscolanes i els peniscolans”.

El vicepresident ha indicat que en l'adequació de les instal·lacions “s'ha atés la igualtat de gènere, la inclusió i l'accessibilitat perquè puguen ser utilitzades per tota la ciutadania”. A més, s'ofereix a la població més vulnerable la possibilitat d'accedir a un gimnàs on poder fer exercicis que milloren el seu estat de salut, amb maquinària per a treballs de funcionalitat, millora del cardio, flexibilitat i coordinació.

Illueca també ha mostrat la seua satisfacció perquè en la intervenció s'han tingut en compte criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, a través d'una millora en l'envoltant de l'edifici i la col·locació de plaques solars en la coberta per al subministrament d'aigua calenta dels vestuaris.

Prèviament, el vicepresident ha mantingut una reunió amb l'alcalde en la qual s'han exposat les necessitats de la població. Després d'aquesta, Héctor Illueca ha indicat que les dues administracions “tenim obertes les portes per a desenvolupar un treball conjunt que serà molt interessant des del punt de vista de la canalització dels fons europeus i en la línia de la rehabilitació d'edificis del Pla Conviure”, entre altres.

Per la seua banda, l'alcalde de Peníscola ha agraït l'interés de la Generalitat per aquesta actuació esportiva, que es posarà en servei en uns mesos, i per millorar els diferents barris de la població, a través de les ordres d'ajudes que disposa la Vicepresidència Segona.

A més, Andrés Martínez ha reconegut que en moments delicats per al municipi, com va ser l'afonament d'un edifici de tres plantes fa poc més d'un any, “la Generalitat ha estat amb nosaltres i vam aconseguir reallotjar les famílies que ho van necessitar”.

Santa Magdalena de Pulpis

A continuació, el vicepresident s'ha traslladat a Santa Magdalena de Pulpis, on ha visitat, acompanyat per l'alcalde del municipi, Sergio Bou, l'adequació de l'entorn del col·legi públic Albert Selma, les obres del qual van acabar recentment.

L'objectiu futur és l'ampliació del col·legi, després que l'Ajuntament adquirira uns terrenys sense urbanitzar situats al nord-est de les actuals instal·lacions. Les actuacions que s'han fet ara s'han centrat en la urbanització del viari, la millora de l'accessibilitat i de l'enllumenat públic amb elevada eficiència energètica.

Les obres han suposat una inversió total de 332.000 euros, dels quals 272.000 euros ja han sigut abonats per la Conselleria d'Habitatge i d'Arquitectura Bioclimàtica.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca