Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat adquireix 20 habitatges a Borriana aplicant el dret d'adquisició preferent

21/09/2022
La Generalitat adquireix 20 habitatges a Borriana aplicant el dret d'adquisició preferent
  • El preu de compra ha sigut d'1.777.838 euros i ha suposat una inversió total de 2.075.953,33 euros
  • Borriana és un municipi catalogat com a àrea de necessitat alta d'habitatge

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha comprat 20 habitatges amb 15 garatges i 12 trasters en un mateix edifici en el municipi de Borriana gràcies a l'aplicació del dret d'adquisició preferent. El preu d'adquisició ha sigut 1.777.838 euros i l'operació ha comportat una inversió total de 2.075.953,33 euros, amb un estalvi de 898.115,33 euros.

Els immobles adquirits formen part d'un mateix edifici construït l'any 2009 i que es troba en bon estat de conservació. Són habitatges que passen des d'ara a estar definits com a protegits amb caràcter permanent, cosa que blinda la seua funció social. Tots seran adscrits a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) per a gestionar-los en règim de lloguer.

Per al secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, “l'increment del parc públic a Borriana és una prioritat per a la Conselleria a causa de la situació d'emergència residencial del municipi, tenint en compte que està catalogat com a àrea de necessitat alta d'habitatge”. En aquest sentit, Aguilar ha afegit que “el mecanisme d'adquisició preferent és eficaç per a pal·liar aquestes situacions”.

Per la seua banda, la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha explicat que a Borriana hi ha en l'actualitat 168 unitats de convivència inscrites en el Registre de persones demandants d'habitatge de la Generalitat, de les quals 161 han sol·licitat habitatge en règim de lloguer social. Mentre que a la província de Castelló la demanda se situa en 1.218 sol·licituds

La comunicació de la venda a la Conselleria es va produir el passat 4 de novembre en aplicació de l'article 10 del Decret llei 6/2020. Posteriorment, el maig de 2022, es va efectuar l'exercici de tanteig, que es va resoldre a finals de juliol de 2022. La Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana ha culminat aquest dimecres el procés d'adquisició.

Galeria d'imatges