Educació, Cultura i Esport

El monestir de Sant Miquel dels Reis i el Centre del Carme acullen espectacles del festival ‘Russafa Escènica’

21/09/2022
El monestir de Sant Miquel dels Reis i el Centre del Carme acullen espectacles del festival ‘Russafa Escènica’
  • La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha assistit a la presentació de la programació 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport participa en el festival de tardor ‘Russafa Escènica’ amb espectacles que es representen al monestir de Sant Miquel dels Reis i al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC). 

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha assistit a la presentació de la programació junt amb el director artístic del festival, Jerónimo Cornelles; la directora executiva, Paula Rausell, i la vicerectora de Cultura de la Universitat de València, Ester Alba.

Al Centre del Carme es realitza la inauguració d’aquest festival el dia 21 de setembre, a les 20.00 hores, amb el concert de la cantant Sofia. També serà escenari per a la producció teatral pròpia de ‘Russafa Escènica’, ‘Pots?’, el 24 i 25 de setembre, i per a la jornada de reflexions sobre ‘El text a les arts vives’ els dies 27 i 28 de setembre.

A la capella de l’església del monestir de Sant Miquel dels Reis es representa ‘Lux Radius’, dirigit per Toni Aparisi, els dies 23 i 24 de setembre a les 20.30 hores i el diumenge 25 de setembre a les 12.30 hores i a les 20.30 hores. 

A més, el dia 23 de setembre se celebra una jornada de programadors nacionals i autonòmics que serveix de punt de trobada i d’intercanvi d’experiències. En concret, en l’activitat participaran 10 programadors i 14 creadors/companyies/artistes valencians. Durant la jornada, els programadors visiten totes les companyies valencianes i veuen les seues propostes escèniques.

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) col·labora en una proposta pròpia de ‘Russafa Escènica’ amb el suport de La Mutant i Espai LaGranja de l’IVC en un projecte que contribueix a la inserció laboral de joves que recentment han acabat la formació d’interpretació, dansa o circ. Aquesta peça, que es representarà a La Mutant el 30 de setembre i l’1 d’octubre, s’anomena ‘La raya imperceptible de la aurora’. L’elenc estarà format per set intèrprets que van ser seleccionats després d’haver realitzat el juliol passat a Espai LaGranja un curs taller de dues setmanes que va estar dirigit per Joaquín Collado.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha destacat aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual és “generar xarxes, treball, indústria i fomentar la mobilitat dels artistes valencians, sent-ne, per tant, els artistes i les companyies valencians els majors beneficiats”.

El festival ‘Russafa Escènica’ es desenvolupa del 21 de setembre al 2 d’octubre i enguany té per lema ‘Positiu’, que juga amb el significat que ha adquirit aquesta paraula arran de la pandèmia. 
 

Galeria d'imatges