Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències impulsa més de 80 accions de responsabilitat social corporativa en el primer semestre de 2022

21/09/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències impulsa més de 80 accions de responsabilitat social corporativa en el primer semestre de 2022
  • El complex ofereix avantatges i recursos a entitats sense ànim de lucre i organitza activitats de caràcter social, a més d'actuacions de sostenibilitat mediambiental i promoció de l'accessibilitat 

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha acollit més de 80 accions de caràcter social en el primer semestre de 2022 i que s'emmarquen dins de la seua política de responsabilitat social corporativa per la qual s'ofereixen recursos a entitats sense ànim de lucre i determinats avantatges a col·lectius desfavorits i víctimes de violència de gènere.

Aquesta línia social engloba també les actuacions en matèria de sostenibilitat ambiental i accessibilitat, així com el desenvolupament d'activitats de divulgació i la contractació pública amb clàusules de responsabilitat social. 

Respecte als espais, en concret, s'han cedit de manera gratuïta les instal·lacions de l'Umbracle i el passeig dels Arcbotants, en dues ocasions amb motiu del concert solidari en benefici d'ASPANION i l'esdeveniment Repunt Party, també amb finalitats socials. A més, s'ha fet descompte per a la celebració de la carrera solidària "Ponte en marcha" de l'Associació Von Hippel Lindau. Un altre dels espais que se cedeixen és el carrer Menor del Museu. Així mateix, s'ofereix l'ús de les imatges del complex per a emprenedors amb activitat econòmica en territori espanyol. 

També s'han formalitzat 25 entrades amb tarifes especials per a col·lectius socialment desfavorits i amb limitacions econòmiques, així com 19 invitacions per a concursos científics/divulgatius, jornades matemàtiques i rifes solidàries.  

Una altra de les accions que s'han desenvolupat ha sigut l'encesa especial dels recintes que integren el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Museu de les Ciències, Hemisfèric, Oceanogràfic i Palau de les Arts), i que s'ha fet en quatre ocasions, amb motiu d'efemèrides com el Dia Internacional de la Dona o el Dia Internacional de la Lluita contra l'ELA per a donar major visibilitat a aquestes causes.   

Dins de la política de responsabilitat social destaca l'organització d'activitats amb finalitats socials i/o mediambientals integrades en la seua programació. De gener a juny de 2022, s'han celebrat més de 40 iniciatives d'aquest tipus, entre conferències, accions en línia de divulgació i activitats diverses, entre les quals destaquen els programes organitzats per la Setmana del Planeta i el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. 

Sostenibilitat ambiental 

També s'han identificat i planificat diferents actuacions en matèria de sostenibilitat ambiental en el Pla estratègic per al període 2022-2025. En aquest sentit, està en marxa el projecte museològic per a posicionar el Museu de les Ciències com a referent mundial de sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic.

En fase de licitació està la contractació d'obres per a l'eficiència energètica del Museu, en l'àmbit de la climatització i de la il·luminació. Així mateix, s'està treballant en un projecte per a la gestió eficient en el consum i ús dels recursos hídrics.

En matèria de gestió de residus, l'informe de responsabilitat social corporativa destaca que des de juny de 2021, la Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb ECOEMBES, compta amb 8 màquines RECICLOS, mitjançant les quals es premia el compromís amb el reciclatge de llandes i botelles de plàstics. En el primer semestre de 2022 s'han recollit un total de 6.796 envasos i uns 26.000 des de la seua posada en marxa en 2021.   

Accessibilitat 

La millora de l'accessibilitat de les instal·lacions i els continguts del complex és un dels principals objectius de la Ciutat de les Arts i les Ciències, de manera que s'adapten els seus serveis a les necessitats, els requisits i les expectatives de les persones amb diversitat funcional.

En aquest sentit, s'ha col·laborat amb l'Associació Civil Discapacidad Cero en el seu projecte de documentar audiovisualment les instal·lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb la finalitat d'aportar al procés d'inclusió social de persones amb diversitat funcional (mobilitat reduïda) i promoure així el turisme accessible, després de la visita feta al complex l'any 2021. 

Quant a formació del personal de la Ciutat de les Arts i les Ciències, la plantilla ha rebut formació en matèria d'accessibilitat, per professionals especialitzats, amb la finalitat de proporcionar una correcta atenció personalitzada al visitant amb alguna mena de diversitat funcional, amb la finalitat de crear i oferir una experiència satisfactòria. 

Galeria d'imatges