Presidència
Emprén Rural 2022

Turisme llança un nou programa d'ajuda a l'acceleració empresarial de les cases rurals de la Comunitat Valenciana

21/09/2022
Turisme llança un nou programa d'ajuda a l'acceleració empresarial de les cases rurals de la Comunitat Valenciana
  • L'objectiu és millorar la rendibilitat i qualitat del negoci a través d'un programa Re-business 24h, personalitzat i adaptat a cada casa rural
  • Hi ha 75 places disponibles i el programa, totalment gratuït, s'impartirà en línia, a més de sessions presencials a Morella, Requena i Alcoi
  • El secretari autonòmic de Turisme ha inaugurat el webinari de presentació d'aquest projecte, que ha reunit una mostra representativa del sector de les cases rurals de la Comunitat Valenciana

 

Turisme Comunitat Valenciana ha llançat un nou programa d'ajuda a l'acceleració empresarial de les cases rurals de les tres províncies que ajudarà a millorar la rendibilitat i qualitat del negoci, dins del marc de Turisme Emprén Rural Comunitat Valenciana 2022.

En concret, es tracta del programa Re-Business 24 hores, en què en tan sols 24 hores experts en el negoci ensenyaran com implementar millores sense grans inversions, però eficaces a l'hora d'atraure clients i incrementar beneficis de manera sostenible.

El programa, totalment gratuït, està dirigit a qualsevol persona que gestione una casa rural a l'interior de la Comunitat Valenciana, independentment del grau de maduresa o rendibilitat del negoci, i compta amb 75 places disponibles, 25 per a cada província.

Aquest projecte, que s'emmarca dins del Programa de creació i impuls d'empreses turístiques de la Comunitat Valenciana, en el marc d'ACCETUR, té la finalitat, segons ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de “reconvertir les xicotetes cases rurals en nous models de negoci, sense grans inversions i que contribuïsquen a dinamitzar l'economia local i a assentar la població resident en entorns no urbans”.

Colomer, que ha inaugurat aquest dimecres el webinari de presentació d'aquest programa, que ha reunit una mostra representativa del sector de les cases rurals de la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que “cada vegada més gent es mourà inspirada per valors que representa l'espai rural”, i ha destacat que aquest programa d'ajudes “és una oportunitat, inspirada en el repte de la transformació digital, que hem d'aprofitar”.

Diagnòstic previ de l'oferta

Aquest programa dirigit a les cases rurals de la Comunitat Valenciana es fonamenta gràcies al diagnòstic previ de les fortaleses i febleses del sector, fet per Turisme al llarg d'enguany, i en el qual han participat 479 cases rurals.

Les principals conclusions d'aquest estudi són que la majoria dels gestors d'allotjaments rurals de l'interior de la Comunitat Valenciana no disposa d'estudis específics sobre gestió empresarial o turística. En el 61 % dels casos, el negoci de l'allotjament turístic no és la seua principal activitat econòmica i el mantenen amb la família, no tenen empleats fixos.

Així mateix, més del 70 % dels allotjaments no supera el 50 % d'ocupació anual i aconsegueix la major part de les seues vendes gràcies al boca a boca i les recomanacions entre clients.

Davant d'aquests resultats, el titular de Turisme ha incidit en el fet que “aquest és un bon moment per a analitzar resultats i obrir l'angular, per a posar en valor tot el que tenim i que pot aportar a l'evolució i el desenvolupament del turisme rural i d'interior a la Comunitat Valenciana”.

24 hores dedicades a reflotar el negoci

El programa bàsic són 24 hores dedicades a reflotar el negoci, en el qual cada empresa participant aconseguirà fer canvis específics en el seu model de gestió. Les sessions formatives són pràcticament en línia, a més de presencials que s'impartiran en els municipis de Morella, Requena i Alcoi.

El programa bàsic de Re-Business 24h s'impartirà en dates diferents segons zones. Així, a la província de Castelló, tindrà lloc del 19 d'octubre al 30 de novembre; a la província de València, del 10 de gener al 28 de febrer, i a la d'Alacant, del 12 de gener al 2 de març de 2023.

Més informació del programa:

Nou Programa d'ajuda a l'acceleració empresarial de cases rurals

Galeria d'imatges