Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell renova el conveni de col·laboració amb la Universitat de València per al programa d’intervenció amb homes agressors

23/09/2022
  • L'objectiu és visibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d'intervindre amb agressors amb una finalitat preventiva i reeducadora
  • La Generalitat destina 60.000 euros per al desenvolupament del conveni

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Universitat de València (UV) per a desenvolupar programes d'intervenció psicosocial en homes que han exercit, o es troben en risc d'exercir-la, violència de gènere.

A través del conveni, l'equip del programa 'Contexto' del Departament de Psicologia Social de la Universitat de València realitzarà la intervenció amb els homes que exerceixen violència cap a les dones, mitjançant un tractament integral basat en la reeducació i la reinserció.

La Generalitat, per cinqué any consecutiu, finança aquest programa per a la intervenció amb homes maltractadors com a estratègia de prevenció de la violència de gènere. Per a finançar-lo, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destina per a aquest any 60.000 euros.

La intervenció amb els agressors és una de les accions previstes en el Pacte valencià contra la violència de gènere masclista, per a promoure un canvi en la seua conducta, previndre la reincidència en els seus actes violents i protegir les dones víctimes, els fills i les filles d'aquestes, així com les futures parelles d'aquests homes.

A més, la Universitat de València farà la tasca de visibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d'intervindre amb agressors amb una finalitat preventiva i reeducadora.

Per la seua banda, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones, es coordinarà amb la Universitat i realitzarà el seguiment necessari de les accions previstes.