Hisenda i Model Econòmic

La Generalitat col·labora amb Kio Networks per a implantar-la a la Comunitat Valenciana

22/09/2022
La Generalitat col·labora amb Kio Networks per a implantar-la a la Comunitat Valenciana
  • El conseller d'Hisenda es reuneix amb els directius de l'empresa per a accelerar la instal·lació d'un nou centre de dades
  • Arcadi España: “Suposarà una inversió de 50 milions d'euros i contribuirà a fomentar el desenvolupament econòmic i la generació d'ocupació”

La Generalitat està col·laborant amb l'empresa Kio Networks per a facilitar-ne la implantació a la Comunitat Valenciana, amb l'obertura d'un centre de dades d'última generació per a prestar serveis de tecnologies de la informació a empreses i particulars.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha mantingut una reunió de treball amb el fundador del Grup Kio, Sergio Rosengaus; el director general del grup Kio, Jorge Sapien, i el director general de Kio Networks Espanya, Javier Jarilla. A la trobada ha assistit també el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte.

“L'arribada de Kio suposarà una inversió de 50 milions d'euros i contribuirà a fomentar el desenvolupament econòmic i la generació d'ocupació a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que impulsarà l'atracció de noves inversions i potenciarà el talent i la qualificació professional”, ha assenyalat Arcadi España.

“L'arribada d'aquesta i altres companyies obri un ventall d'oportunitats de negoci i confirma que a la Comunitat Valenciana estem davant d'un canvi de cicle, en el qual s'està consolidant la reindustrialització del nostre teixit productiu”, hi ha afegit el conseller.

Arcadi España ha destacat “l'aposta del Consell per impulsar el treball conjunt entre el sector públic i el privat amb l'objectiu de consolidar en el nostre territori un model productiu capdavanter, innovador, que aposta per la digitalització i les noves tecnologies”.

Solucions en núvol

Kio Networks és una empresa tecnològica que ofereix serveis IaaS (infraestructures de servei), és a dir, s'encarreguen de proveir solucions informàtiques en núvol, en matèria de computació, emmagatzematge, xarxes i virtualització.

“Aquests serveis són cada vegada més demanats per empreses i organitzacions, ja que els eviten la necessitat de tindre i mantindre actualitzada una base de dades local. La multinacional planeja obrir a la Comunitat Valenciana un centre de referència internacional per la seua disponibilitat i sostenibilitat per a prestar aquests serveis”, ha apuntat el conseller.

Kio Networks està especialitzada, en concret, a proveir serveis d'informació de missió crítica, nom amb el qual es coneix aquells programaris indispensables perquè les funcions d'una empresa, un govern o qualsevol classe d'organització s'executen amb fluïdesa. En aquest sentit, l'empresa s'encarrega d'emmagatzemar la informació i la redirigeix a un allotjament segur enfront de qualsevol intent de vulneració externa.

Galeria d'imatges