Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Seguretat viària

La Generalitat inverteix prop d’un milió d’euros per a condicionar els 50 quilòmetres de carreteres afectats pels incendis de Bejís i les Useres

22/09/2022
La Generalitat inverteix prop d’un milió d’euros per a condicionar els 50 quilòmetres de carreteres afectats pels incendis de Bejís i les Useres
  • A més de la CV-235, la CV-245, la CV-241 i la CV-165, també s'ha vist afectada la Via Verda Ojos Negros
  • La inversió per l'incendi de Bejís s'ha estimat en 877.000 euros, mentre que a la zona afectada per l'incendi de les Useres es requereix destinar 24.000 euros

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està treballant per a condicionar i restablir la normalitat, amb les màximes mesures de seguretat viària, en els prop de 50 quilòmetres de carreteres, així com els trams de la Via Verda Ojos Negros, afectats pels incendis forestals registrats aquest estiu a Bejís i les Useres.

Des del moment en què els incendis s'han declarat estabilitzats, el departament que dirigeix la consellera Rebeca Torró ha iniciat les actuacions necessàries per a tornar les vies de comunicació afectades pel foc i el fum al seu estat original, per a la qual cosa serà necessari invertir al voltant d'un milió d'euros.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat “l'agilitat per a actuar en la zona, quan es van estabilitzar oficialment els incendis, gràcies als contractes de conservació de carreteres vigents”, així com la necessitat de “recuperar com més prompte millor un espai natural tan important per a la ciutadania de la zona, com és la Via Verda Ojos Negros”.

En concret, a causa de l'incendi de Bejís, 24 quilòmetres de la CV-235, 12 quilòmetres de la CV-245 i 6 quilòmetres de la CV-241, a més de 4 quilòmetres de la CV-165 per l'incendi de les Useres, han tingut desperfectes en senyals, panells direccionals, cartells, fites de neu i biondes.

Els treballs de reposició s'han de completar amb agranades de calçada i podes i tales de la vegetació de la zona de domini públic de la carretera, que ja s'estan duent a terme. Així mateix, a la Via Verda Ojos Negros s'han vist afectades baranes, senyals i àrees de descans.

Els danys ocasionats per l'incendi de Bejís s'ha estimat que ascendeixen a 877.000 euros, 125.000 euros dels quals corresponen a la Via Verda Ojos Negros, mentre que en l'incendi de les Useres els danys estan valorats en 24.000 euros.

En el transcurs d'aquests incendis va ser necessari procedir al tancament de carreteres afectades, així com l'obertura, amb la prèvia comprovació que eren segures. Aquestes tasques s'han pogut atendre immediatament gràcies als contractes de conservació de carreteres, a través del seu personal i del personal dels serveis territorials d'Obres Públiques.

En l'incendi de Bejís es va sol·licitar posar a la disposició diversos autobusos amb la finalitat d'evacuar la població afectada i traslladar els efectius contra incendis.

Galeria d'imatges