Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell col·labora amb la UPV en el desenvolupament d’un observatori d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle de la Comunitat Valenciana

23/09/2022
  • ​​​​​​​Per a l'obtenció i la difusió d'informació sobre les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en territori valencià
  • Comptarà amb un pressupost de 35.000 euros

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV) per al desenvolupament d'un observatori d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu consisteix en l'obtenció i la difusió d'informació sobre les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle del territori valencià mitjançant aquest observatori. Aquesta iniciativa es durà a terme a través de l'Institut de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (ITACA).

D'aquesta manera, la Generalitat, a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, subvencionarà les actuacions d'aquest observatori amb un import de 35.000 euros.

Per la seua banda, ITACA quantificarà sectorialment les emissions d'aquests gasos i publicarà les dades en una pàgina web creada per a aquest propòsit. En aquesta web se n'inclourà l'evolució històrica i la descripció desagregada per província, sector, per càpita i per municipi.

Així mateix, crearà un panell d'experts en matèria de canvi climàtic i publicarà estudis d'interés en sectors clau, així com notícies significatives per a la societat valenciana relacionades amb aquesta matèria. A més, es duran a terme jornades de formació sobre emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.