Presidència
Promoció turística

Turisme promociona l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en la fira IFTM Top Resa de París

22/09/2022
Estand de la Comunitat Valenciana en el certamen
  • Turisme CV participa en l'estand de Turespaña, juntament amb les marques de Visit València, València Turisme i Visit Benidorm, i els municipis d'Elx, Guardamar del Segura, Calp i el Campello
  • Colomer destaca el creixement del mercat francés a la Comunitat, que “en 2022 fins i tot ha aconseguit superar les xifres de 2019 en zones com la província de València”

Turisme Comunitat Valenciana promociona la Comunitat Valenciana en la fira IFTM Top Resa de París, l'esdeveniment de referència del sector turístic del mercat francés.

Es tracta d'un certamen estrictament professional, que té lloc del 20 al 23 de setembre i reuneix a la capital francesa professionals del sector a escala internacional per a trobar-se, negociar i entendre les evolucions del sector.

L'oferta turística de la Comunitat està representada en l'expositor de Turespaña, amb la finalitat d'afavorir la comercialització i la difusió de la destinació. En aquesta edició del certamen, Turisme CV compta amb cinc taulells on estan representades les marques turístiques de Visit València, València Turisme, Visit Benidorm, i els municipis d'Elx, Guardamar del Segura, Calp i el Campello.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “aquest certamen és considerat com el més important del país veí. Hi assistim amb un objectiu clar: incrementar, però sobretot mantindre, les xifres de creixement del mercat francés, que en 2022 fins i tot ha aconseguit superar les xifres de 2019 en algunes zones turístiques”.

Colomer ha recordat que “durant el temps de pandèmia, França va esdevindre el nostre principal mercat emissor de turistes estrangers, i durant aquest any ha tornat a la segona posició amb un 16,4 % de quota, amb 770.695 turistes francesos que han visitat la Comunitat de gener a juliol de 2022”.

El titular de Turisme ha volgut posar l'accent que “es tracta d'un mercat emissor estratègic per al nostre territori, que valora el nostre estil de vida, la nostra cultura i la nostra oferta de sol i platja”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana té molt a oferir a un mercat molt receptiu, amb una estada mitjana llarga, que supera els 10 dies, i amb una despesa mitjana que, durant aquest any, ha augmentat prop de 9 punts percentuals”.

Turistes francesos a la Comunitat Valenciana en 2022

Segons les últimes dades que ha publicat l'INE, referents a l'acumulat de 2022 de gener a juliol, es mostra la recuperació del mercat francés a la Comunitat Valenciana, amb un increment del 154,3 % de turistes, encara que a escala global no arriba a assolir les xifres de 2019.

Així mateix, les enquestes d'ocupació a l'oferta indiquen un increment en totes les tipologies, i destaca la variació interanual del nombre de pernoctacions en hotels (139,7 %). Per zones, a la província de València la recuperació és positiva, tant interanualment (125,2 %) com respecte a 2019 (1,8 %).

Les mateixes dades mostren que durant els set primers mesos de 2022, el turista francés ha fet una estada mitjana de 10,5 dies, ha gastat un 8,7 % més en el viatge i la despesa mitjana diària ha augmentat un 11 %.

El turista francés que va visitar la Comunitat Valenciana entre gener i juliol de 2022 es va allotjar en hotels (27,3 %), en habitatges de familiars i amics (30,4 %), en segona residència (18 %) i en habitatges de lloguer (19,6 %).

Més informació

Informe de conjuntura de l'emissor francés CV

Galeria d'imatges