Justícia, Interior i Administració Pública
Prevenció

El Centre de Coordinació d’Emergències recomana a la població extremar la precaució davant de l’arribada de pluges i tempestes

23/09/2022
El Centre de Coordinació d’Emergències recomana a la població extremar la precaució davant de l’arribada de pluges i tempestes
  • Els centres logístics d'Emergències de la Generalitat emmagatzemen ja el material necessari per a la temporada de pluges
  • Emergències recorda als municipis que han de tindre llestos els respectius plans d'actuació

El Centre de Coordinació d'Emergències ha difós un butlletí d'informació meteorològica en què informa dels riscos de nivell groc per pluges i tempestes que durant els pròxims dies afectaran la Comunitat Valenciana. 

En concret aquest avís estableix nivell groc per pluges i tempestes per a aquest dissabte en tota la província de Castelló i a l'interior i el litoral nord de la província de València.  El diumenge, les pluges romandran a l'interior de Castelló, en tot el sud de la província de València i al nord de la d'Alacant. Encara que el nivell groc no activa la preemergència per no assolir llindars de risc important, les precipitacions sí que poden generar problemes en activitats o localitzacions vulnerables, que obliguen a adoptar mesures preventives. 

Centres logístics per a emergències

De fet, i de cara a aquesta campanya de prevenció d'inundacions, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el director general d'Interior, Salvador Almenar, han visitat hui el Centre Logístic d'Emergències de Paterna per a supervisar l'emmagatzematge de material preparat per a la temporada de pluges. Durant la visita, la gerent de l'SGISE, María Duart, els ha mostrat els components logístics preparats per als equips operatius durant els pròxims mesos, entre els quals hi ha EPI per a meteorologia adversa, pontoneres, pantalons alts, jaquetes impermeables, bombes de buidatge, material per a les autobombes i eines mecàniques i manuals.

El de Paterna és un de tres centres logístics d'emergències creats per la Generalitat, juntament amb els d'Alcoi, Paterna i Castelló. Es tracta d'infraestructures estratègiques que permeten reforçar la capacitat de resposta davant d'emergències i garantir la gestió dels subministraments necessaris per a l'operativitat normal de totes les unitats en el nou escenari multiemergències.

Municipis preparats

D'altra banda, el Centre de Coordinació d'Emergències va enviar el 27 d'agost passat el comunicat d'inici de la Campanya anual de prevenció d'inundacions 2022, en el qual es recorda els procediments d'actuació que han d'aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant de possibles episodis de pluges com el previst per a aquest cap de setmana. Aquesta circular preveu que s'han de tindre plans d'actuació i resposta davant d'inundacions que cal que apliquen l'Administració local, les empreses que operen i subministren serveis bàsics i els organismes i els serveis públics d'intervenció.

Consells a la població

Davant d'episodis de pluja, és fonamental mantindre's informat, per a fer-ho està disponible l'app GVA 112 Avisos, mitjançant la qual les persones que la tinguen instal·lada poden personalitzar en el seu telèfon mòbil les notificacions sobre alertes de les preemergències o emergències que s'activen dels riscos d'inundacions, temporals marítims, pluges, tempestes, vents, etcètera. També s'hi poden consultar els consells sobre tots els riscos meteorològics que es poden produir a la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges