Justícia, Interior i Administració Pública
Justícia

Bravo destaca l'estratègia abolicionista valenciana en un diàleg amb Carmen Calvo

23/09/2022
Bravo destaca l'estratègia abolicionista valenciana en un diàleg amb Carmen Calvo
  • La consellera ha posat l'accent en el fet que la Comunitat Valenciana és l'única comunitat autònoma que està duent a terme reformes per a abolir la prostitució

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha expressat la necessitat “d'aprovar una llei integral abolicionista de la prostitució” i ha recordat que “el Consell està liderant l'estratègia abolicionista perquè la Comunitat Valenciana siga la primera autonomia a abolir la prostitució a Espanya”.

Coincidint amb el Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic d'Éssers Humans, la consellera ha ressaltat que “el Consell ha proposat la reforma de la Llei d'espectacles i la Llei de carreteres per a sancionar la demanda de prostitució i per a defensar els drets de les dones víctimes del terrorisme masclista”. 

En la seua intervenció, també ha destacat la necessitat d'elaborar un model d'ordenança municipal abolicionista. "Una societat democràtica no pot consentir que es mercantilitze el cos de les dones", hi ha afegit.

Així s'ha expressat en el diàleg que ha mantingut amb la diputada i presidenta de la Comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats, Carmen Calvo, dins de la sisena edició del Feminario València: Mujer, Feminismo y Democracia, organitzat per l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València i al qual també han assistit juristes, psicòlogues, filòsofes, professionals del sector sanitari, activistes feministes al capdavant d'ONG i col·lectius socials per a abordar els reptes de la dona en un context de crisi.

A més, la titular de Justícia ha reflexionat sobre la Constitució Espanyola, "que després de 169 articles només parla en dues ocasions de la dona". "44 anys després no hem sigut capaços d'aportar una mirada feminista que exigisca que la dona estiga en tots els espais i que la democràcia siga paritària", ha considerat la consellera. 

Per a Bravo, “no hi ha democràcia sense feminisme”, i ha advocat per revisar la carta magna en el sentit d'incorporar-hi aquesta mirada feminista.

Galeria d'imatges