Hisenda i Model Econòmic
Tributació

Arcadi España escolta les propostes dels agents econòmics i socials de cara al disseny de la reforma fiscal

23/09/2022
Arcadi España escolta les propostes dels agents econòmics i socials de cara al disseny de la reforma fiscal
  • “En aquests moments moltes famílies no arriben a final de mes, per això és necessari que des de la política fiscal s'ajude aquestes classes mitjanes i treballadores que ho estan passant pitjor”, ha assenyalat el conseller
  • El titular d'Hisenda destaca que la Comissió Europea, el BCE i l'FMI aposten, igual que la Generalitat, per mesures fiscals que facen costat als que tenen més dificultats

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, s'ha reunit aquest divendres amb els agents econòmics i socials més representatius de la Comunitat Valenciana per a escoltar les seues propostes en matèria tributària, de cara al disseny de la reforma fiscal que prepara el Consell.

A la trobada, que ha tingut lloc a la seu de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, han assistit el president de la CEV, Salvador Navarro; el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez; la secretària general de CCOO-PV, Ana García Alcolea, i la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez.

“En aquests moments moltes famílies ho estan passant malament, no arriben a final de mes i tenen problemes per a omplir la cistella de la compra; per això és necessari que des de la política fiscal s'ajude aquestes classes mitjanes i treballadores que pitjor ho estan passant”, ha assenyalat Arcadi España.

“Per això, la reforma fiscal que prepara el Consell anirà especialment orientada a  paliar-ne els efectes, concretament a ajudar les classes mitjanes i treballadores a superar la situació, donar suport a les empreses i els negocis i impulsar la creació d'ocupació”, ha declarat el conseller.

“Aquestes són les línies en les quals estem treballant i que hui s'han enriquit amb les propostes que ens han fet els sindicats i la patronal, les quals estudiarem des del Consell”, ha apuntat el titular d'Hisenda.

Arcadi España ha explicat que el president de la Generalitat ja va anunciar les línies de la reforma fiscal que prepara el Consell i les seues prioritats, que coincideixen amb les assenyalades pels principals organismes internacionals, com ara la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) o el Fons Monetari Internacional (FMI).

“Els organismes internacionals coincideixen que, en aquest context, el que cal fer en matèria fiscal és ajudar les classes mitjanes i treballadores, la gent que està amb més dificultats, i que l'altra part de la societat, la que està en millors condicions, és la que ha d'aportar més per a sostindre l'estat del benestar en una situació molt complicada”, ha assenyalat el conseller.

 Via valenciana de l'acord social

Després de la trobada, Arcadi España ha qualificat la reunió com a “positiva” en el marc del diàleg social i el diàleg que sempre té la Generalitat amb els agents econòmics i socials “per a escoltar-los, per a anar avançant i treballar conjuntament”.

“Aquesta és una Generalitat que vol escoltar i arribar a acords globals, tant amb empresaris com amb sindicats”, ha assenyalat el conseller d'Hisenda, que ha destacat que “el diàleg social ha sigut clau per a la posada en marxa a la Comunitat Valenciana de mesures de suport als sectors productius, que han tingut impacte en un gran nombre d'empreses i persones treballadores”.

“Volem continuar en aquesta línia de treball que ens permet afrontar els problemes des de la unitat. Aquesta 'via valenciana de l'acord social', impulsada pel president Ximo Puig, constitueix ja una referència en el context estatal”, ha afirmat Arcadi España.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Hisenda y Model Econòmic, Arcadi España