Presidència
Balanç programa Viatgem

El Bo Turístic de la Generalitat genera un impacte econòmic de 50 milions a la Comunitat Valenciana

25/09/2022
  • El secretari autonòmic de Turisme destaca el bon acolliment del bo turístic, que ha generat 10.000 noves reserves de viatges en les primeres setmanes del mes de setembre
  • El Bo Viatge 2022 injecta set milions d'euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana només durant les primeres setmanes de setembre
  • 200.000 persones s'han beneficiat del programa Bo Viatge posat en marxa per la Generalitat en 2020

El programa Bo Viatge de la Generalitat genera un impacte econòmic de 50 milions d'euros, en el sector turístic de la Comunitat Valenciana, des de la seua posada en marxa en 2020. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, destaca que només durant les tres primeres setmanes del mes de setembre, després de la reactivació del programa Bo Viatge, s'han generat ja 10.000 noves reserves per a aquest segon període de 2022.

Amb aquestes dades generades fins al moment, tal com ha apuntat Colomer, “calculem que més de 30.000 persones van viatjar per la Comunitat Valenciana, generant al voltant de 100.000 pernoctacions”. Així, l'impacte econòmic de les reserves fetes només el mes de setembre es pot xifrar en 7 milions d'euros, cinc d'aquests de manera directa i dos generats a través de despeses indirectes, com pot ser el consum de menjars no inclosos en el programa, compres i transport.

D'aquesta manera, des de dilluns passat 5 de setembre s'han alliberat ja més de 23.000 nous codis promocionals que, de moment, s'han transformat en 10.000 noves reserves d'estades turístiques que tindran lloc entre els mesos de setembre i finals de desembre. Cal tindre en compte que els codis s'envien de manera progressiva per ordre de llista d'espera i cada adjudicatari disposa de 10 dies per a fer la seua reserva.

De fet, es calcula que, des de la seua posada en marxa l'octubre de 2020, el Bo Viatgem ha generat un impacte econòmic en el sector turístic de 50 milions d'euros (entre impacte directe i indirecte), a més de contribuir a mantindre oberta, fins i tot en els moments més complicats per la pandèmia de la COVID-19, l'oferta turística de la Comunitat Valenciana i el manteniment de l'ocupació vinculada a aquesta.

En aquest sentit, Colomer ha assenyalat que “es tracta d'un programa pioner a Espanya que s'ha convertit en un instrument molt efectiu per a incentivar l'economia turística des de la demanda, així com per a fer més resilient encara un sector molt exposat als canvis i les crisis socioeconòmiques, com la que vivim actualment”.

Per al secretari autonòmic el gran acolliment d'aquest programa, a parer seu “encertat” per a l'estímul del flux turístic en aquest últim quadrimestre de l'any, “verifica l'esforç del sector i de la Generalitat per dinamitzar el motor fonamental de l'economia de la Comunitat Valenciana, com és el turisme”, ha afegit.

Cal recordar que, des de la posada en marxa per Turisme CV, que distribueix el Bo Viatge, ja se n'han beneficiat 200.000 persones que, a més, han generat demanda fora de l'habitual temporada turística. En concret, els sol·licitants del programa de Bo Viatge 2022 poden triar entre una estada curta amb un mínim de dues nits consecutives optant per un 50 % de descompte de fins a 400 euros o una estada llarga amb un mínim de 5 nits consecutives en l'opció de les quals optarien a un 60 % de descompte de fins a 600 euros.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer